Foto huisuitzetting

Regenboog voorkomt huisuitzetting

Door twee hulpprojecten te verbinden, konden medewerkers van De Regenboog Groep deze week voorkomen dat een vrouw met twee kinderen uit Amsterdam Noord dakloos werd.

De vrouw (57) is deelnemer van het project Vonk, waar ze administratieve coaching krijgt. Vanwege een huurachterstand dreigde huisuitzetting. Ze kon echter via het project Onder de Pannen een thuisloze een kamer verhuren. Met De Regenboog Groep tekende ze een contract voor 21 maanden, waarbij ze haar huurschuld aflost.

Schuld aflossen

Onder de Pannen is opgezet voor mensen die plotseling dakloos zijn, zij kunnen legaal een kamer huren bij iemand met een sociale huurwoning. De betreffende vrouw maakt gebruik van de nieuwe regeling ‘Kleine schuld, grote winst’. Daarmee kan De Regenboog Groep een beperkte schuld voor iemand aflossen. In ruil daarvoor neemt deze persoon iemand in huis. De huurder betaalt de huur aan De Regenboog Groep, waarmee de schuld direct is afgelost en andere administratieve problemen kunnen worden aangepakt.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.