Samen door in 2019!

De Regenboog Groep bedankt je voor het vertrouwen, je betrokkenheid en moed. We gaan samen door in 2019! 

De nieuwjaarskaart voor 2019 is gemaakt door een aantal leden van de Rainbow Soulclub; een kunstenaarscollectief dat al sinds 2005 werkt vanuit ons inloophuis BlakaWatra.

Saskia Janssen, een van de twee oprichters van de Rainbow Soulclub vertelt over het creatieve proces van deze kaart:

"Samen is er gebrainstormd over het thema van dit jaar. En al snel werd het duidelijk dat een sfeervolle kaart met sneeuw, lampjes en dennentakken niet hoog bovenaan het lijstje stond van de bezoekers.

Niet omdat het niet mooi is maar vooral omdat er urgentere zaken zijn, namelijk: solidariteit, gelijkheid, respect en ‘het samen redden’.

Volgens sommigen is dit zelfs nòg belangrijker dan een warme maaltijd of schone kleren. Want juist deze ingrediënten maken dat je je niet aan de zijlijn voelt staan, maar onderdeel bent van de samenleving en van daaruit is het makkelijker je goed te voelen en iets aan je situatie te veranderen."

Rainbow Soulclub: sinds 2005

De RainbowSoulclub is in 2005 opgericht door beeldend kunstenaars Saskia Janssen en George Korsmit. De club bestaat uit kunstenaars, kunstacademiestudenten en (ex-)bezoekers van inloophuizen van De Regenboog Groep. Wekelijks komen ze samen in ons inloophuis BlakaWatra. In de afgelopen jaren ondernamen zij diverse activiteiten: o.a. de wekelijkse schildertafel, field trips, workshops, tentoonstellingen, performances en zelfs werkreizen naar Ghana en Suriname. In 2016 verscheen het boek Flowers from the Cardboard Hotel; RainbowSoulclub 2005-2015.

Meer weten? Kijk op www.rainbowsoulclub.nl of volg ons op www.instagram.com/rainbowsoulclub!

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.