Samen werken aan een boot: ooit gaan we de Sloterplas op!

Op de buurtwerkplaats Noorderhof aan de Sloterplas wordt hard gewerkt. Niet alleen door de helden van de Homeservice, die Amsterdammers helpen met klussen in en om het huis, ook niet alleen door de creatievelingen van cadeauwinkel Colors, die daar hun prachtige vaasjes van oude wijnflessen maken. Samen werken ze aan een jol (*) die van zes meter lange planken langzaam maar zeker in een echte boot transformeert.

Arnout Dogger is de werkplaatsbegeleider ter plaatse:

“Het is een lang proces, waarbij veel verschillende technieken moeten worden toegepast. Dus het geeft de mensen die er aan werken veel ervaring. En het is spannend werk om te doen; je ziet het ding letterlijk vorm krijgen uit zes meter lange planken.

Het kost veel tijd om te maken, maar het doel in de verte is ook duidelijk: ooit gaan we met dit ding hier op de Sloterplas varen. Dat is de beloning waar we samen naartoe werken.

Ik heb al het werk in kleine stukjes onderverdeeld. Zo werken alle mensen evenveel mee aan de jol en voert iedereen ook elke handeling een keer uit. Van het op maat zagen tot de planken buigen en schaven. Maar het werk begon echter met de bouw van het afdak, zodat de jol ook echt zijn vaste plek krijgt. Of het bootje ook ‘Noorderzon’ gaat heten? Dat weet ik nog niet, het is in ieder geval de werktitel en ik vind hem wel gepast.”

Meer lezen over de mannen van Homeservice en Colors die de jol vervolmaken? Check dan pagina's 4 tot en met 6 van deze online editie van Meeleven!

Meer informatie:

Homeservice Amsterdam

Derde Schinkelstraat 9 1075 TJ Amsterdam 020 626 09 69

 

Colors Cadeauwinkel

Bilderdijkstraat 184  1053 LD Amsterdam 020 530 98 14

 

Fotografie Bas Evers

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten