Stoere vrouwen van 30+ gezocht!

Vandaag is het de Europese Dag tegen Mensenhandel. Deze dag is in het leven geroepen door de Europese Commissie om de uitbuiting en moderne slavernij onder de aandacht te brengen bij de Europese lidstaten. Bij De Regenboog zetten we ons ook in voor vrouwen die slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. Wij koppelen hen aan een vrouwelijk maatje. Eens per week gaan ze samen op stap; de taal oefenen, samen sporten of gezellig naar de markt! Zoals Nina en Roos. Lees hier hun verhaal!

Ben jij zelf een stoere, lieve of empathische vrouw van 30+ en heb je een paar uurtjes per week over voor een dame die jouw tijd heel goed kan gebruiken? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligerswerk@deregenboog.org.

Nina* (19) is twee jaar geleden in de gedwongen prostitutie in Nederland terecht gekomen nadat een man met mooie praatjes haar uit haar geboortedorp in Nigeria had meegenomen. Na twee jaar zie je vooral de trauma in haar ogen. Een aantal maanden geleden is ze na een politie-inval bevrijdt en woont nu tijdelijk in de crisisopvang. Hier kunnen Nina en haar medebewoners, veelal jonge meiden, tot rust komen. Ze krijgen psychiatrische hulp, worden in contact gebracht met de politie om aangifte te doen en volgen Nederlandse les.

Roos is 32 en werkt sinds een paar jaar in de financiële wereld. Ze heeft het goed, ze is gezond en heeft fijne vrienden maar sinds een tijdje heeft ze wel het gevoel dat ze iets wil doen. Ze wil er voor een ander zijn, iets bijdragen, iets teruggeven.

Roos is via ons maatje van Nina geworden. Ze spreken elke week af en gaan samen koffie drinken. Vorige week is Nina voor de eerste keer in een bioscoop geweest (ze was groot fan van popcorn!). Nina spreekt graag met Roos af omdat Roos niks met haar verleden te maken heeft. Ze praten er ook niet over. Als ze Roos ziet voelt ze minder stress. Ze kan even aan iets anders denken. Nina slaapt beter als ze die dag met Roos op stap is geweest.

Het is niet altijd makkelijk om een maatje als Nina te hebben; vaak zijn deelnemers met deze achtergrond schuw en getraumatiseerd. Daarom zoeken wij maatjes met wat meer levenservaring en bieden wij onze vrijwilligers goede begeleiding. Er zijn meerdere trainingen, er wordt intervisie gegeven en je hebt als vrijwilliger een vast contactpersoon bij De Regenboog die je altijd kunt benaderen.  

Ook maatje worden van een slachtoffer van mensenhandel? Mail naar vrijwilligerswerk@deregenboog.org en we plannen zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek met je in!

 

*Nina is niet haar echte naam

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten