Straatwerving in Amsterdam ingezet!

Misschien heb je ze al zien rondlopen in Amsterdam, op zoek naar nieuwe donateurs voor De Regenboog Groep? Straatwervers! Ze zijn vorige week begonnen. Is dat nou nodig? Helaas wel. Het aantal daklozen neemt alleen maar toe. En de inloophuizen redden het nu al niet.

 

Er zijn niet genoeg handdoeken, boxershorts, sokken en verzorgingsartikelen. Voor de maaltijden blijft het hamsteren. En dan is er nog de energierekening en alles wat aan vervanging of onderhoud toe is. Daarom vragen onze inloophuizen nu om hulp.

 

Deze huizen zijn zo belangrijk voor de stad. Vergelijk het aantal daklozen op straat in Amsterdam maar eens met die in andere grote steden als Parijs en New York. Dat is toch een wereld van verschil? Terwijl in die steden, relatief gezien, niet eens meer daklozen zijn dan in Amsterdam. Ze worden er niet opgevangen, zoals bij de inloophuizen van De Regenboog Groep.

Wij gaan dus de straat op, omdat we niemand op straat willen laten verrekken. Bovendien betekent meer donateurs, meer draagvlak voor ons werk, dat we aan de gemeente kunnen laten zien. 

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten