In de keuken bij tijdelijk inloophuis T6

Tijdelijk inloophuis T6 gesloten

Op 31 maart jl. was het inloophuis voor daklozen dat zich bevond in een bijgebouw van de Transformatorweg 6 helaas voor de állerlaatste dag open. Het team aldaar heeft héél hard gewerkt om alles in één avond leeg en schoon te krijgen. De meeste spullen doen nu dienst in de vluchtelingenopvang.

Het was ruim van tevoren bekend dat de deuren per 1 april moesten sluiten, maar toch was het jammer. Inloophuis T6 werd extra geopend vanwege corona en de daarbij komende anderhalvemetermaatregel. Hierdoor hadden we meer ruimte nodig om iedereen een plekje te kunnen geven in onze inloophuizen.

Hoewel we als De Regenboog Groep al een tijdje pleiten voor een extra inloophuis in de stad, komt er jammer genoeg niet meteen iets anders voor in de plaats. Uiteraard kunnen de daklozen die in inloophuis T6 kwamen gewoon weer terecht bij de andere acht vertrouwde inloophuizen van De Regenboog Groep. Hier zijn zij meer dan welkom. Het zit er alleen wel weer veel te vol.

Een negende Regenboog-inloophuis lijkt dus niet alleen mooi, maar vooral onvermijdelijk in dit klimaat van toenemende dakloosheid. Hopelijk heeft een nieuw inloophuis net zo'n heerlijk ontspannende tuin als de T6, al zijn we met elke goede extra plek blij natuurlijk.

Tekst: Jola Gosen | Beeld: Eva Plevier (Het Parool)

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten