hulpverlening, illegalen, niet rechthebbenden, ongedocumenteerden, foto: Pixabay

Twee nieuwe initiatieven onder één dak; Transformatorweg 6

Sinds 1 augustus is De Regenboog Groep twee initiatieven rijker. Het toeval wil dat ze beide onderdak hebben gevonden aan de Transformatorweg in Amsterdam.

T6, tijdelijk inloophuis

Om te beginnen hebben we er een tijdelijk inloophuis in een bijgebouw (in elk geval tot 1 oktober). Net als in andere inloophuizen kunnen daklozen er terecht voor persoonlijke verzorging, een gezamenlijke maaltijd en contact met een hulpverlener. De omliggende tuin is een prettige plek om te ontspannen. De tuin biedt ook werk aan wie dat wil. De inloop is zeven dagen per week van 10 tot 17 uur geopend. De andere inloophuizen kunnen door de corona maatregelen nu minder mensen bedienen. Daarom zijn de extra vierkante meters aan de Transformatorweg meer dan welkom.

24-uursopvang Transformatorweg

Er is ook een 24-uursopvang voor 54 ongedocumenteerden en niet rechthebbenden op dit adres. Concreet betekent het dat we er mensen opvangen zonder papieren (bijvoorbeeld uit het Midden Oosten en Oost Afrika) en mensen uit Oost Europese landen. Ze zijn allemaal in een vreemd land aan de grond gelopen. De Regenboog medewerkers proberen hen vlot te trekken, zodat ze koers kunnen zetten naar hun land van oorsprong of een stabiele toekomst in Nederland. De praktische opvang doen we samen met HVO-Querido en het Leger des Heils. Naast de 54 plaatsen door deze twee groepen mensen, zijn er nog eens 50 bedden op datzelfde adres. Daar worden mensen opgevangen met een Nederlandse nationaliteit. Aan hen levert HVO-Querido de hulpverlening.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten