Doneer je energiecompensatie aan een inloophuis voor daklozen

WARMTE VOOR MENSEN DIE DAKLOOS ZIJN

Heb jij die 380 euro van de overheid niet nodig? Je kunt ervoor kiezen (een deel van) je energiecompensatie aan De Regenboog Groep te doneren. Dan zorgen wij dat het geld terechtkomt waar ´t het hardst nodig is: bij de inloophuizen die jouw dakloze stadsgenoten warm houden.

In de maanden november en december krijg je 190 euro van de rijksoverheid. In totaal is dat 380 euro aan compensatie voor de hoge energieprijzen. Vrijwel alle huishoudens krijgen dit geld via hun energieleverancier. Het maakt daarbij niet uit of je daadwerkelijk meer kosten hebt en of je van een minimum moet leven of veel meer te besteden hebt.

Energiecompensatie zelf niet nodig?

Als je het energiecompensatiegeld zelf niet nodig hebt, kun je ervoor kiezen dit aan iemand in je omgeving te geven, waarvan je weet dat die persoon er krap bij zit. Ook een heel mooi gebaar natuurlijk. Niemand in gedachten? De Regenboog Groep is er voor de allerkwetsbaarsten van de stad.

Met acht inloophuizen zorgen wij ervoor dat daklozen zich deze winter kunnen opwarmen. Prijsstijging of niet: de kachel in onze inloophuizen staat aan, we schenken hete koffie, koken een gezonde maaltijd en bezoekers kunnen douchen. Écht onbetaalbaar is de menselijke warmte die we daarbij geven. Het leven op straat is zwaar. In onze inloophuizen kunnen mensen weer een beetje bijkomen.

Doneren?

Dat kan op verschillende manieren: 

  1. Scan de onderstaande QR-code en ga via iDEAL direct naar je eigen bank (het bedrag is aan te passen naar wat jij kan missen)
  2. Maak je donatie over naar NL79 TRIO 0379 3155 64 - t.n.v. De Regenboog Groep - o.v.v. Energiecompensatie Daklozen
  3. Ga naar deze pagina en doneer eenvoudig online via iDEAL (kies voor de optie: Inloophuizen (maaltijden, douches))

QR-code donatie energiecompensatie De Regenboog Groep

(Op je mobiel: de QR-afbeelding downloaden/opslaan, dan naar je QR Scanner-app en daar kiezen voor 'Foto scannen')

Investeren in duurzame energie

Donaties stellen ons tevens in staat te investeren in duurzaamheid (zonnepanelen, warmtepompen etc.). Zodat we in de toekomst niet meer afhankelijk hoeven te zijn van energieleveranciers en landen waar gas vandaan komt. Én, in het geval van duurzame energie hebben we minder kosten, waardoor er meer geld is voor al het andere waarmee we mensen helpen.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten