aids conferentie 2018, Amsterdam juli 23 - juli 27

Wereld Aids Conferentie 2018: Bill Clinton en Conchita Wurst komen! Jij toch ook?

Volgende week komen meer dan 20.000 mensen bijeen in de Amsterdam RAI voor de internationale AIDS conferentie. Daar kan je niet alleen Bill Clinton en Conchita Wurst tegenkomen, ook Correlation Network, de internationale afdeling van de Regenboog, is aanwezig! Wij organiseren de gehele week de zogeheten ‘Harm Reduction Networking Zone’ in het Global Village. Normaal gesproken moet je meer dan 1.000 euro dokken voor een ticket, maar alle activiteiten in de Global Village zijn gratis toegankelijk.

Wat is dat nou, een Harm Reduction Networking Zone?

Dat is een ruimte binnen de Global Village waarin De Regenboog Groep, samen met andere Nederlandse en internationale partners zoals Mainline, activiteiten organiseert rondom harm reduction, de schadebeperking van drugs. Heb je altijd al met een buitenlandse collega willen praten die ook met daklozen of drugsgebruikers werkt? Dan is dit je kans.

Harm reduction werkt!

Het is ook een moment voor De Regenboog om onze successen te vieren. Zo waren wij de eerste organisatie die de spuitenomruil aanboden en gebruikersruimtes openden in Amsterdam. AMOC en Correlation krijgen wekelijks verzoeken vanuit het buitenland om te mogen kijken in onze gebruikersruimtes, omdat het zulke unieke en goed-functionerende plekken zijn. Vaak wordt er met jaloerse ogen naar ons open en pragmatische drugsbeleid gekeken. En dat gaan we vieren!

Van maandag 23 juli tot vrijdag 27 juli worden er elke dag activiteiten georganiseerd in de Harm Reduction Networking Zone, die zijn allemaal te vinden in het week-programma dat je onder dit bericht kan vinden. 

Als je moeilijk kan kiezen, raden wij je aan om Maandag 23 juli langs te komen (zie het speciale dagprogramma, ook onder dit bericht!). Op die maandag organiseert Correlation een aantal talks over het Nederlandse drugsbeleid en harm reduction.

Hier een korte beschrijving van de praatjes.

1) Harm Reduction in Nederland (1970 tot 2018)

In dit praatje worden de successen gevierd van ons drugsbeleid en de rol die de Regenboog hierin heeft gespeeld. We blikken terug op de spuitenomruil, de eerste gebruikersruimtes tot het schoonmaken van de wallen.

  • Wanneer: Maandag 23 Juli, 11:15-12:15
  • Waar: Harm Reduction Networking Zone, Global Village, Amsterdam RAI.

2) Drugs consumptie ruimstes (aka: gebruikersruimtes)

Eberhard Schatz en Cedric Charvet vertellen over gebruikersruimtes in Amsterdam en het huiskamermodel wat wij toepassen. In veel andere landen zijn gebruikersruimtes ingedeeld in kleine hokjes, waarin mensen alleen kunnen gebruiken. In onze gebruikersruimtes proberen we juist een huiskamergevoel de creëren waardoor de nadruk op contact in plaats van gebruik ligt. Dit en nog veel meer draagt bij aan het succes van onze gebruikersruimtes.

  • Wanneer: Maandag 23 Juli, 12:45 – 14:15
  • Waar: Harm Reduction Networking Zone, Global Village, Amsterdam RAI.

Ook leuk om te weten: Amsterdam Underground draait speciale tours!

Amsterdam Underground biedt een aantal speciale rondleidingen aan die vertrekken van het conferentieterrein! Op 24, 25 om 16.30 uur en op 26 juli om 12.00 en 16.30 uur. Meer informatie? Mail snel naar amsterdamunderground@deregenboog.org want vol is vol!

Ook leuk om te weten: artist in residency

Five performance, installation and mixed-media artists have joined different social organisations in The Netherlands from several outposts in Eastern Europe, the Caucasus and Central Asia to discuss issues of public health and social displacement.

Correlation Network​ & ​De Regenboog Groep Amsterdam​ had the pleasure of working with Hassan Kurbanbaev, who during his residency investigated on drug use, drug consumption rooms (DCRs) and cultural fault lines for social and political exclusion. The final exhibition of this project will be openly accessible and free of charge for the general public at Global Village.

 

Bijlage: Programma van dag tot dag!

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten