woord voor woord uit de eenzaamheid, verhalen doneren, woorden

Woord voor Woord uit de Eenzaamheid

Help 80.000 Amsterdammers woord voor woord uit de eenzaamheid. Onthul de verhalen van eenzame Amsterdammers.

Met het initiatief Woord voor Woord uit de Eenzaamheid vraagt De Regenboog Groep aandacht voor het groeiende aantal eenzame en geïsoleerde Amsterdammers. In Amsterdam leven 80.000 mensen in eenzaamheid en isolatie en dit aantal is stijgende. Het doel van het initiatief is om deze mensen uit de eenzaamheid te helpen.

Bekende Amsterdamse auteurs, waaronder Frieda Mulisch, Hedy d'Ancona en James Worthy, hebben een persoonlijk verhaal over eenzaamheid geschreven. Donaties kunnen letterlijk woord voor woord gedaan worden om deze verhalen tot leven te brengen. De volledige opbrengst gaat naar De Regenboog Groep, die met diverse projecten werkt om eenzaamheid in de stad te verminderen. Dit doet zij door eenzame stadsgenoten te koppelen aan vrijwillige coaches en door laagdrempelige activiteiten te organiseren op het gebied van werk, activering en ontspanning.

Het initiatief
De verhalen over eenzaamheid, geschreven door onder andere Frieda Mulisch, Hedy d’Ancona en James Worthy, zijn in eerste instantie onzichtbaar op de campagnewebsite van De Regenboog Groep. Bij elke donatie van een woord t.w.v. €2,50 worden de verhalen langzaam maar zeker woord voor woord onthuld.

De lancering van Woord voor Woord uit de Eenzaamheid valt mooi samen met de start van de Week tegen Eenzaamheid, een landelijk initiatief van Coalitie Erbij om aandacht te vragen voor eenzaamheid in Nederland.

Marit Postma, De Regenboog Groep: “Wij dromen van een stad waarin plek is voor iedereen. Waarin de stad ieders thuis is, waarin niemand zich verloren hoeft te voelen. We zijn dankbaar aan alle auteurs die mee hebben gewerkt aan het initiatief Woord voor Woord uit de Eenzaamheid, dat iedereen de kans geeft om bij te dragen aan het verminderen van eenzaamheid in Amsterdam. Het initiatief raakt de kern van het probleem: eenzame mensen missen de warmte van sociaal contact. Woorden vormen nu juist de basis van gesprekken en sociaal contact in het algemeen.”  

Steun je De Regenboog Groep liever structureel? Word dan voor tien euro per jaar onze tientjesvriend! Je ontvangt dan vier keer per jaar ons prachtige kwartaalmagazine Meeleven gratis op je mat.

word donateur

Campagnesite: www.uitdeeenzaamheid.nl

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.