de Zoncorporatie, regenboog groep, Ralph Tuijn, expeditie noordzee

Wie zich dapper in een avontuur stort, moet zich soms gewonnen geven...

De roeiers van De Zoncorporatie die met Expeditie Noordzee van Engeland naar Nederland zouden roeien om geld in te zamelen voor De Regenboog Groep, hebben de overtocht wegens heftige weersomstandigheden moeten beëindigen. Zie hieronder het filmpje waarin bittere teleurstelling zichtbaar is.

Voor ons zijn de roeiers echte helden; zij stapten immers in de boot voor dit dolle avontuur om onze inloophuizen te kunnen voorzien van zonnepanelen. En die belofte houden zij, ongeacht de uitkomst! ?

Lieve mannen van De Zoncorporatie: wat zijn we trots op jullie lef en gedrevenheid! Ontzettend veel dank voor jullie prachtige gebaar, loyaliteit en de moed om een risico te nemen voor het goede doel!

Lezen over de expeditie? Zie hier: www.expeditienoordzee.nl

Gelukkig kan je nog steeds doneren en zal de Zoncorporatie iedere euro alsnog verdubbelen! Doneren kan hier! 

 

>>>>>

Het artikel over de vreugedevolle opbouw naar dit prachtige evenement laten we nog even in de oorspronkelijke vorm online staan:

 

Nog twee dagen….. En dan gaan vier mannen van het bedrijf de Zoncorporatie en hun coach, onverschrokken oceaanroeier Ralph Tuijn, de oversteek van Engeland naar Nederland roeiend wagen om geld in te zamelen voor De Regenboog Groep.

Zoncorporatie

Dit avontuur ondernemen de medewerkers van de Zoncorporatie onder de titel Expeditie Noordzee. Totaal onervaren willen ze de 350 km van Londen naar Amsterdam afleggen. Zot! Vandaar dat veel bedrijven waarmee ze samenwerken direct  hun financiële support gaven. Daarbovenop is de Zoncorporatie ook nog eens een particuliere donateursactie gestart, waarbij het bedrijf elke gedoneerde euro verdubbelt! Het totaalbedrag wordt volledig besteed aan zonnepanelen voor op onze inloophuizen. Ga naar http://www.expeditienoordzee.nl en help De Regenboog Groep met deze vergroening en besparing op de energielasten.

de boot expeditie Noordzee

Londen Amsterdam

Coach Ralph Tuijn: “Ze wilden van Engeland naar Nederland roeien. Dan heb je de keus in een rechte lijn van Lowestoft naar IJmuiden en dan naar Amsterdam te gaan. Dat is de veiligste route. Maar nee, ze wilden de moeilijke route hebben. Van Londen naar Amsterdam. Twee keer zo lang en veel meer last van stroming en getijde.”

Ambitieus

Een route van 350 km vol stroming en getijde welteverstaan. En dan te bedenken dat dit idee pas zo’n twee maanden geleden op een zomerse vrijdagmiddagborrel is ontstaan. Op het dakterras van het bedrijf: “in het zonnetje, biertje erbij….., dat zijn de momenten voor dit soort ideeën”, volgens initiatiefnemer Pim Claassen. De vakantieplannen werden besproken, waarbij de mannen een beetje tegen elkaar opboksten. Voor ze het wisten, lag dit ambitieuze plan er. “Wij houden wel van uitdagingen”, zegt Sjoerd Taam, een van de roeiers, breed lachend.

Zes of zeven dagen

Geen van de mannen heeft enige ervaring met roeien, ze zijn 6 weken geleden pas begonnen met trainen, en, om het een en ander nog uitdagender te maken, vertrekken ze in oktober, bepaald niet de meest rustige maand op de Noordzee. Wat is het plan? Op maandag 7 oktober stappen ze op de Theems, bij de London Tower Bridge, in de roeiboot. Vanaf dat moment gaan ze in koppels steeds twee uur roeien, twee uur slapen, twee uur roeien, twee uur slapen, enzovoorts, totdat..… ze vermoedelijk (of hopelijk) 6 à 7 dagen later de oevers van het IJ in Amsterdam bereiken. Zoals we al eerder zeiden: zot. Spoor iedereen daarom aan deze mannen te steunen. Die buiten een beetje dwaasheid vooral over een enorme dosis nobelheid, doorzettingskracht en inspiratievermogen beschikken.

Energietransitie

Ze vragen aandacht voor de energietransitie. “Vaak voelt het als roeien tegen de stroom in. Daarom willen we de sector met deze tocht laten zien waar lef, verbeeldingsvermogen en de wil om te slagen toe kunnen leiden. De Noordzee is een metafoor voor de duurzame uitdaging én de zee aan kansen die voor ons ligt.”

sponsoring de regenboog steun ons

Inloophuizen van De Regenboog

Ze vinden dat de baten van de energietransitie in Nederland nog ongelijk zijn verdeeld. Vandaar de keuze om van de opbrengsten zonnepanelen op de inloophuizen van De Regenboog Groep te installeren, waardoor er meer geld overblijft om mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen, juist op de momenten dat ze wind tegen hebben. Het leven op straat is zwaar. Inloophuizen voorzien in de basis om daklozen, na een koude of natte en onrustige nacht met weinig slaap, weer een beetje te laten opknappen. Denk aan een maaltijd en een douche. Opfrissen geeft namelijk vaak weer een beetje waardigheid terug. Hier helpt sport natuurlijk ook bij. Dus om de cirkel mooi rond te maken, gaan we de financiële besparing op de energiekosten inzetten voor sport(spullen) in de inloophuizen.

Doneer

Doneren kan al vanaf € 5,- en elke donatie wordt dus door de Zoncorporatie verdubbeld! Ga naar: http://expeditienoordzee.nl.  

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten