Durf jij het aan met iemand die een uitdagend denkpatroon heeft?

Het is vaak moeilijk om mensen met woorden te bereiken. Maar er is een taal die iedereen begrijpt: aandacht, echte aandacht. 

Als vrijwilliger van een van onze deelnemers ben je ten eerste open minded en kijk je niet op van een andere levenswijze of visie die buiten de gebaande paden gaat.

Iemand die een opvallende mening heeft, wellicht zelfs een extremistisch denkbeeld in de ogen van menigeen, zich afzet tegen de norm en daardoor provocerend overkomt. Door hun niet-gangbare levensstijl vinden anderen ze lastig en vormen ze de buitenbeentjes van onze maatschappij. 

Hun levensweg is daarom eenzaam en hun woorden zijn vaak onbegrepen. Ben jij begaan met het lot van de ander? 

Voor hen zoeken we een vrijwilliger die er echt voor hem of haar kan zijn. Bij jou kan diegene zijn ei kwijt, vertellen hoe hij tegen de wereld aankijkt, een kopje koffie drinken of even de deur uit. Wij begeleiden jou als vrijwilliger goed en zoeken altijd naar de beste match tussen jou en de deelnemer, bijvoorbeeld op basis van interesse. Concreet spreek je minimaal eens per twee weken met je deelnemer af, gedurende 6 maanden tot een jaar.

Welke kennis en vaardigheden heb je nodig?

 • Je woont in de omgeving van Amsterdam
 • Je bent minimaal 30 jaar oud
 • Je spreekt Nederlands
 • Je schrikt niet terug van een afwijkende levensstijl of een extremistisch denkbeeld
 • Je laat iemand in zijn of haar waarde, ongeacht zijn of haar mening
 • Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen
 • Je bent flexibel

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Goede begeleiding
 • Reiskostenvergoeding
 • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
 • Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Verbreed je horizon, vul je cv aan en ontmoet bijzondere mensen: de stad barst van de verhalen. Per jaar vragen maar liefst 1.200 mensen om een maatje of een coach. Geef tijd en aandacht en bied een stadsgenoot in sociale armoede weer perspectief. Je draagt bij aan een mooier en liever Amsterdam waarin iedereen zich thuis voelt.

Werktijden

Samen met jouw deelnemer bepaal je de werktijden. Reken op eens per twee weken, gedurende 6 maanden tot een jaar.

Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Na gesprek en training kun je aan de slag.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten