Help jij een economisch dakloze bij de zoektocht naar een woning?

Wil jij iets doen voor de groeiende groep economisch daklozen in onze stad? Help door dakloze mensen ondersteuning te bieden bij het effectief zoeken naar - en reageren op - woningen!

Overal in de stad heeft de Regenboog Groep steunpunten voor zogeheten ‘economisch daklozen’: Amsterdammers die een huisvestingsprobleem hebben, maar geen psychiatrische- of verslavingsproblematiek. Deze mensen slapen vaak bij vrienden op de bank, of soms in hun auto, of hebben tijdelijk een woning maar moeten daar binnenkort uit.

De Regenboog Groep zoekt betrokken, gezellige vrijwilligers die economisch dakloze Amsterdammers willen helpen bij het inschrijven op woningnet(ten) en wekelijks reageren. Dat klinkt simpel, maar dit is voor veel mensen heel fijne ondersteuning. Het gaat om formulieren invullen en heel scherp zijn op welke woning kansrijk is en welke niet. Het is fijn voor de woningzoekende om te kunnen sparren over de aanpak. Een bakkie koffie erbij, en even de tijd nemen om te praten en te horen hoe het met iemand gaat, is ook enorm belangrijk!

Ben jij de vrijwilliger die, met goede moed en een glimlach, onze doelgroep wil helpen? We werken vanuit de Huizen van de Wijk en je werkt altijd samen met een maatschappelijk werker van de Regenboog Groep. Natuurlijk houden we rekening met de 1,5 meter afstand.

Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?

  • Een waardevolle ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
  • Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
  • Goede begeleiding en intervisie
  • Reiskostenvergoeding
  • Je kunt écht iemand helpen, en de kans vergroten dat iemand weer een eigen leven op kan bouwen in een eigen woning

Tijdsinvestering:

Een dag of dagdeel per week, tijdens kantooruren.

Wie zoeken wij?

Je bent betrokken, sociaal en kijkt niet snel ergens van op. Een persoonlijk verhaal, misschien anders dan het jouwe, vind je een verrijking voor jezelf. Je hebt affiniteit met dakloze mensen in Amsterdam en bent gemotiveerd om mensen te helpen. Je bent goed met computers en formulieren, en zorgvuldig als het aankomt op administratie. Het liefst ben je in het bezit van een laptop en bereid deze in het Huis van de Wijk te gebruiken tijdens je vrijwilligerswerk.

Je bent een stabiele persoonlijkheid die zich graag - schouder aan schouder met de maatschappelijk werker van de Regenboog Groep - hard maakt voor hulp aan economisch dakloze Amsterdammers.

Je bent ouder dan 21 jaar.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten