Psychiatriemaatje

De Regenboog zet zich al meer dan 20 jaar in voor mensen met psychiatrische problemen die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan contact. Dat doen we door het tot stand brengen van maatjescontact tussen een vrijwilliger en een deelnemer. (Voorheen heette dit project De Amsterdamse Vriendendiensten)

Gedurende een half jaar tot een jaar trekt een maatjeskoppel ongeveer eens per week met elkaar op om iets te doen: naar de bibliotheek, museumbezoek, samen wandelen of naar de bioscoop. We matchen een koppel op basis van gemeenschappelijke interesses. Onze vrijwilligers bieden maatjescontact aan inwoners uit Amsterdam en Diemen.

Meedoen in de buurt

In de wijken wordt er van alles georganiseerd voor jou als wijkbewoner. Denk aan eetgroepen, zang- of filosofiecursussen, creatieve inloop, computerles, yoga... 'Alleen gaan' is vaak een te hoge drempel. Ook dan kan een maatje uitkomst bieden. Het contact met een vrijwilliger is erop gericht samen het aanbod te onderzoeken, en er met elkaar heen te gaan. Zo'n maatjescontact kan korter duren dan een jaar.

 

Vrijwilliger worden?

Je kunt vrijwilliger worden als je tenminste een paar uur in de week tijd hebt. Affiniteit hebben met psychiatrie vinden we belangrijk. Je wordt door professionals getraind bij de Vrijwilligersacademie, ook krijg je persoonlijke begeleiding.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger voor dit project? 

Bekijk onze vacatures

 

Wil je graag een maatje?

Voel je je soms eenzaam en heb je een psychiatrische diagnose? Kijk op hulpvanderegenboog.org of meld je aan via ons formulier. Na inzending nemen we telefonisch contact met je op. 

vul aanmeldformulier in


Benieuwd hoe een maatjescontact er in de praktijk uitziet? Lees onderstaande interviews!

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.