Kortdurende maatjes

In Amsterdam is van alles te doen voor buurtbewoners. Maar de eerste stap over de drempel is voor sommige mensen lastig.

Mensen die kampen met psychiatrische beperking, verslaving of armoede vinden die eerste stap in het contact met anderen vaak lastig. Vrijwilligers van de Regenboog gaan dan mee, totdat de deelnemer alleen kan en durft.  

Er is veel te doen voor juist kwetsbare Amsterdammers. Denk aan eetgroepen, zang- of filosofiecursussen, creatieve inloop, computerles, yoga, filmclub, enz. Maar het gaat niet alleen om ontspanning en contact met anderen. Aan officiele afspraken ontkomt niemand. Alleen op een (hulpverlenende) instanties af stappen, starten met werk- of dagbesteding of zelfstandig reizen met het openbaar vervoer.

We weten dat sommige deelnemers van de Regenboog dit angstig vinden. Het maakt hen onzeker of het vraagt een nieuwe vaardigheid die ze nog niet beheersen. Gelukkig zijn er stadsgenoten voor wie dit dagelijks kost is en die graag een handje toesteken. 

 

Vrijwilliger worden?

Geïnteresseerd in het geven van kortdurende ondersteuning? Je kunt vrijwilliger worden als je tenminste een paar uur in de week tijd hebt. Affiniteit met onze doelgroep vinden we belangrijk.

Je krijgt persoonlijke begeleiding en wordt professioneel getraind bij De Vrijwilligersacademie.

Wil je aan de slag als vrijwilliger?

Bekijk onze vacature

hulp nodig?

Aanmelden gaat via onze website hulpvanderegenboog.org of via een aanmeldformulier. Na inzending nemen we telefonisch contact met je op.

Vul het aanmeldformulier in

 

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten