Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarijks lopen tevens tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Projectmedewerker Tijdelijk Wonen 200 (32 uur)

tijdelijk wonen. amsterdam, Photo by Bob Knight Voor een nieuw project, Tijdelijk wonen 200, zijn wij opzoek naar een projectmedewerker die zich voornamelijk bezig houdt met het werven, selecteren, matchen en begeleiden van de tijdelijk bewoners.

Tijdelijk Wonen 200 is een project waarbij 200 sloop en renovatie woningen worden toebedeeld aan onze doelgroep. Per woning zullen er twee huurders geplaatst worden waardoor wij hopelijk in totaal 400 mensen kunnen helpen aan tijdelijk onderdak. De selectie, matching en plaatsing gaan we uitvoeren vanuit ons team.

Sollicitaties met CV en motivatie dienen uiterlijk vrijdag 23 oktober voor 12:00 uur binnen te zijn.

Projectmedewerker Onder de Pannen – Jong volwassenen (32 uur)

onder de pannen, legale onderhuur, zelfredzame daklozenDe Regenboog Groep is een initiatief gestart in Amsterdam om Amsterdammers die recent dakzoekend zijn geworden.

Het gaat om mensen waarbij het niet lukt om op korte termijn permanente woonruimte te vinden. Voor hen vinden we onderdak bij een andere stadgenoot thuis. De dakzoekende vrouw of man huurt een kamer en sluit daarvoor een huurovereenkomst af met de stadgenoot die een kamer over heeft. Er zijn al ruim 200 mensen via deze weg aan tijdelijk onderdak geholpen. Voor dit project werken we samen met de Gemeente Amsterdam, Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal, Zaanstad, WPI, alle grote woningbouwverenigingen en andere partners in de stad.

Wegens de uitbreiding van onze doelgroep in Amsterdam, jong volwassenen (18 tot 27 jaar), zijn wij opzoek naar een projectmedewerker Onder de Pannen Amsterdam Jong volwassenen (32 uur per week)

Sollicitaties met CV en motivatie dienen uiterlijk maandag 26 oktober voor 12:00 uur binnen te zijn.

Projectmedewerker Onder de Pannen – Amstelveen (24- 32 uur)

onder de pannen, legale onderhuur, zelfredzame daklozenDe Regenboog Groep is een initiatief gestart in Amsterdam om Amsterdammers die recent dakzoekend zijn geworden.

Het gaat om mensen waarbij het niet lukt om op korte termijn permanente woonruimte te vinden. Voor hen vinden we onderdak bij een andere stadgenoot thuis. De dakzoekende vrouw of man huurt een kamer en sluit daarvoor een huurovereenkomst af met de stadgenoot die een kamer over heeft. Er zijn al ruim 200 mensen via deze weg aan tijdelijk onderdak geholpen. Voor dit project werken we samen met de Gemeente Amsterdam, Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal, Zaanstad, WPI, alle grote woningbouwverenigingen en andere partners in de stad. Wegens uitbreiding naar Gemeente Amstelveen zijn wij per 1 december opzoek naar een projectmedewerker Onder de Pannen Amstelveen (24- 32 uur per week)

Sollicitaties met CV en motivatie dienen uiterlijk maandag 26 oktober voor 12:00 uur binnen te zijn.

PROGRAMMACOÖRDINATOR HULPVERLENING (32 uur)

hulp; foto neil thomasDe afdeling Hulpverlening bestaat uit Maatschappelijk Werk (30 medewerkers) en Partner- en Familieondersteuning (3 medewerkers). Het maatschappelijk werk van De Regenboog Groep (ca 30 medewerkers) is verdeeld in een OGGZ-deel, onder leiding van een eigen programmacoördinator en een niet- OGGZ-deel (Economisch Daklozen en gezinnen) en kenmerkt zich door een persoonsgerichte werkwijze.

Voor het maatschappelijk werk voor economisch daklozen en gezinnen (16 medewerkers) is De Regenboog Groep op zoek naar een PROGRAMMACOÖRDINATOR HULPVERLENING (32 uur per week, 89% dienstverband), per 15 december 2020. Kernwoorden: ondernemend, creatief, enthousiasmerend, stressbestendig, verbindend, communicatief sterk.

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

stage, de regenboog, internship, studie, leren en werken.Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

  • een motivatiebrief
  • een cv 
  • het totaal aantal te lopen stage-uren
  • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtsgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan maatschappelijkwerk@deregenboog.org .

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers.

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in aan het begin van het schooljaar en in februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen (voor MBO stages).

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten