Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarlijks lopen tevens tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Dagcoördinatoren inloophuizen

vrijwilligerswerk, inloophuis, spreekbuis, de regenboog groep, gastheer, gastvrouwVoor inloophuis Zeeburg (Zeeburgerdijk) en T6 (Transformatorweg) zijn we op zoek naar drie dagcoördinatoren, waarvan 1 vast voor 18 uur per week en 2  tijdelijk inzet tot 1 januari 2022 (24 – 32 uur per week)

De Regenboog Groep heeft negen inloophuizen verspreid over Amsterdam. Elk inloophuis heeft zijn eigen cultuur. Overeenkomstig is dat iedereen zonder thuis welkom is. De inloophuizen van De Regenboog Groep bieden voor even rust in het vaak jachtige bestaan van onze bezoekers. Ze kunnen langskomen voor een gezonde maaltijd, een douche en schone kleren. Ook is er gelegenheid voor ontspanning zoals een potje biljart of tafeltennis. Bezoekers helpen mee de boel draaiende te houden: ze maken schoon, koken of onderhouden de tuin. Er is regelmatig maatschappelijk werk aanwezig, om bezoekers te helpen hun leven weer op de rails te krijgen.

Sollicitaties met motivatie en CV dienen uiterlijk op maandag 16 augustus om 09:00 uur  binnen te zijn

 

Coördinator Informele Zorg (24 uur)

informele zorg, maatje, buddy, coach, vrijwilliger, hulpWij zijn er voor mensen met problematische schulden, dak- en thuislozen en mensen met een verslaving en/of psychiatrische klachten. De afdeling Informele Zorg biedt Amsterdammers, die om diverse redenen een steuntje in de rug of coaching nodig hebben individuele ondersteuning door ze te koppelen aan een enthousiaste vrijwilliger die als buddy of maatje fungeert. Ruim 1200 vrijwilligers zetten zich zo namens De Regenboog Groep jaarlijks in voor een stadgenoot.

We zoeken per direct een enthousiaste medewerker die onze afdeling informele zorg komt versterken als coördinator Informele Zorg (24 uur). We zijn op zoek naar een uitvoerend coördinator die kwetsbare Amsterdammers en vrijwilligers matcht en zorg draagt voor de inschrijving, training en de begeleiding van de vrijwilligers.  

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk maandag 9 augustus 12:00 uur binnen te zijn.

 

Maatschappelijk werker (24 uur)

Voor Zonder Zorg zoeken we een leergierige en vindingrijke maatschappelijk werker voor 24 uur (66,67% dienstverband), per 1 september 2021 die enthousiast wordt van kleine successen, contactueel sterk is en keuzes van klanten respecteert.

Zonder Zorg is een multidisciplinair en outreachend team met medewerkers van De Regenboog Groep en GGZ inGeest en richt zich op zorgtoeleiding voor die bezoekers van onze inloophuizen die moeilijk zorg accepteren, maar die die zorg wel heel hard nodig hebben. Zonder Zorg werkt volgens de Critical Time Intervention methodiek.

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk maandag 26 juli voor 12:00 uur binnen te zijn bij De Regenboog Groep.

Coördinator Zorgbrigade (32 /36 uur)

Mooi maatjes-duo via De Regenboog GroepDe medewerker wordt verantwoordelijk voor de coördinatie van het nieuwe project Zorgbrigade, dat wij realiseren in samenwerking met Pantar, Cordaan en Burennetwerk. Het doel van het project is om mensen die langdurig werkloos zijn voor te bereiden op een reguliere betaalde baan. Hiertoe gaan zij gedurende 2 jaar onder meer 12 uur per week informele zorg bieden aan kwetsbare Amsterdammers. Het gaat om eenvoudige ondersteuning zoals samen boodschappen doen, samen wandelen of helpen koken.

Samen met de samenwerkingspartners zorg je voor het vinden van deelnemers die hier baat bij hebben binnen de eigen organisatie (deelnemers aan bestaande maatjesprojecten en dagbestedingsprojecten) en bij netwerkpartners in een aantal buurten in Amsterdam. Het project duurt minimaal 2 jaar.

Daarnaast match je binnen De Regenboog Groep kwetsbare Amsterdammers en vrijwilligers die hen ondersteunen bij financiële problemen. Voor deze vacature zijn wij op zoek naar een coördinator Informele Zorg Voor 32 tot 36 uur per week. 

Sollicitaties met CV en motivatie dienen uiterlijk maandag 26 juli 12:00 uur binnen te zijn.

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

stage, de regenboog, internship, studie, leren en werken.Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

  • een motivatiebrief
  • een cv 
  • het totaal aantal te lopen stage-uren
  • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtsgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan maatschappelijkwerk@deregenboog.org .

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers.

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in aan het begin van het schooljaar en in februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen (voor MBO stages).

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten