Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarijks lopen tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Trajectbegeleider (32 uur per week)

werk, re-integratie, diaconie, horecaDe afdeling Werk & Activering verzorgt in opdracht van gemeente Amsterdam re-integratietrajecten voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Vaak met een achtergrond van dak- en thuisloosheid in combinatie met verslavingsproblematiek en/of chronische psychiatrie.

Re-integratie heeft als doel klanten (weer) te laten wennen aan een werkomgeving, het aanleren van werknemersvaardigheden als omgaan met collega´s en dragen van verantwoordelijkheid. Het is gericht op bieden van structuur, ontwikkeling en participatie. In het meest gunstige geval leidt een traject naar een betaalde baan. De re-integratietrajecten vinden plaats in onze inloophuizen, werkprojecten en binnen diverse sociale ondernemingen. De klanten die een traject volgen worden hierin gemotiveerd, ondersteund en gefaciliteerd door hun trajectbegeleider. Voor de afdeling Werk & Activering zijn we op zoek naar een Trajectbegeleider, 32 uur per week, per direct.

Uw motivatiebrief met CV dient uiterlijk dinsdag 30 april 17:00 uur binnen te zijn

Coördinerend Maatschappelijk Werker (36 uur)

maatschappelijkwerk, maatschappelijk werker, Voor het maatschappelijk werk zijn wij op zoek naar een Coördinerend Maatschappelijk Werker voor 36 uur (100% dienstverband), per 1 mei 2019.

Wij zoeken een contactueel sterke, verbindende persoonlijkheid, die veel ballen tegelijkertijd in de lucht kan houden. Het maatschappelijk werk van De Regenboog Groep kenmerkt zich door een persoonsgerichte werkwijze. De vraag achter de (hulp)vraag is belangrijk en we doen ons best om ook hulp te bieden aan mensen die geen hulp kunnen vragen. We lopen de extra mijl om een verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Steeds meer is ambulante ondersteuning deel van het maatschappelijk werk. Daarbij ondersteunen we ook onze collega’s op verschillende locaties en kunnen snel schakelen als de situatie erom vraagt.

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk voor 19 april voor 12:00 uur binnen te zijn bij De Regenboog Groep.

Maatschappelijk Werker (32 uur)

maatschappelijkwerk, maatschappelijk werker, Voor het maatschappelijk werk zijn wij op zoek naar een Maatschappelijk Werker voor 32 uur (88,89% dienstverband) per 1 juli 2019.

Wij zoeken een contactueel sterke persoonlijkheid die goed kan reflecteren op eigen handelen en keuzes van klanten respecteert. Het maatschappelijk werk van De Regenboog Groep kenmerkt zich door een persoonsgerichte werkwijze. De vraag achter de (hulp)vraag is belangrijk en we doen ons best om ook hulp te bieden aan mensen die geen hulp kunnen vragen. We lopen de extra mijl om een verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Steeds meer is ambulante ondersteuning deel van het maatschappelijk werk. Daarbij ondersteunen we ook onze collega’s op verschillende locaties en kunnen snel schakelen als de situatie erom vraagt.

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk voor 19 april voor 12:00 uur binnen te zijn bij De Regenboog Groep

Stagiair communicatie en PR gezocht! (minimaal 24 uur)

Voor de afdeling Communicatie zoeken wij voor minimaal 3 dagen per week een Stagiair Communicatie (m/v) Wat ga je doen? Als stagiair ondersteun je de afdeling Communicatie (3 medewerkers) bij het uitvoeren van communicatieactiviteiten.

 • Hierbij kun je denken aan:
 • Het schrijven van artikelen en interviews voor onze website
 • Verzamelen en produceren van creatieve content voor onze sociale media
 • Werving van nieuwe vrijwilligers en donateurs via verschillende on- en offline kanalen
 • Helpen ontwikkelen en uitvoeren van een campagne om meer vrijwilligers te bereiken
 • Helpen bouwen aan een community van Regenboog-fans
 • Bijdragen aan de interne communicatie naar medewerkers en vrijwilligers

Lees snel de volledige omschrijving in de bijlage!

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft stageplaatsen voor MBO en HBO studenten.

Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

 • een motivatiebrief
 • een cv 
 • het totaal aantal te lopen stage-uren
 • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

 

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan maatschappelijkwerk@deregenboog.org .

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

 

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers.

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in september en februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen.

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.