Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarijks lopen tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Dagcoördinator inloophuis (32 uur/week)

Princehof keuken.De Princehof is gevestigd aan de Oudezijds Voorburgwal en bestaat uit inloop, gebruikersruimte en spuitomruil. Een gezelschap uit allerlei culturen doet dagelijks deze voorziening aan. Bezoekers (gemiddeld ruim 100 per dag) kunnen er onder meer terecht voor eten, een douche, kleding, maatschappelijk werk en dagbesteding. Daarbij werken op deze locatie stagiair(e)s, professionals en een enkele vrijwilliger.

 

Voor De Princehof zijn we op zoek naar een Dagcoördinator voor gemiddeld 32 uur per week (88,89 % dienstverband), per 1 oktober 2019. Sollicitaties met CV dienen uiterlijk op maandag 16 september binnen te zijn.

Ambulante dagcoördinator met een fiets (24 uur/week)

de meeuw, huis van de wijk, amsterdam noordDe Regenboog Groep verzorgt samen met acht andere organisaties in Amsterdam-Noord de basisvoorzieningen. Binnen dit samenwerkingsverband, genaamd Samen Noord, ben je als ambulante dagcoördinator verantwoordelijk voor het vinden en activeren van de doelgroep van De Regenboog Groep. Je werkt vaak vanuit één van de vier Huizen van de Wijk, waarschijnlijk vanuit de Meeuw in Oud-Noord. In dat huis werken we samen met onze collega van beheer van Dock en participatiemedewerkers van Doras.

Het Huis van de Wijk is een plek waar alle mensen uit de buurt, dus ook mensen met psychiatrische of verslavingsproblemen en voor de zgn. ‘zelfredzame daklozen’, welkom zijn en verder geholpen worden. De Meeuw is een knooppunt voor participatie en hulp- en dienstverlening.

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk donderdag 19 september binnen te zijn

Werkplaatsbegeleider (24 uur/week)

Kaarsenmakerij bij Cadeauwinkel ColorsJe gaat werken in de werkplaatsen naast het inloophuis Oud-West. Op deze locaties worden fietsen gerepareerd en kaarsen op ambachtelijke wijze vervaardigd. Aangrenzend is een kleine winkel van waaruit diverse producten van de Regenboog Groep worden verkocht. In de werkplaats zijn mensen actief die door hun problematiek op verschillende gebieden een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. De werkplaats biedt dagbesteding en een plek waar arbeidsmatige vaardigheden kunnen worden ontwikkeld. Het accent zal liggen op de kaarsenmakerij en het winkeltje.

Reacties dienen binnen te zijn voor donderdag 19 september 2019.

Stagiair communicatie en PR gezocht! (minimaal 24 uur)

Voor de afdeling Communicatie zoeken wij voor minimaal 3 dagen per week een Stagiair Communicatie (m/v) Wat ga je doen? Als stagiair ondersteun je de afdeling Communicatie (3 medewerkers) bij het uitvoeren van communicatieactiviteiten.

 • Hierbij kun je denken aan:
 • Het schrijven van artikelen en interviews voor onze website
 • Verzamelen en produceren van creatieve content voor onze sociale media
 • Werving van nieuwe vrijwilligers en donateurs via verschillende on- en offline kanalen
 • Helpen ontwikkelen en uitvoeren van een campagne om meer vrijwilligers te bereiken
 • Helpen bouwen aan een community van Regenboog-fans
 • Bijdragen aan de interne communicatie naar medewerkers en vrijwilligers

Lees snel de volledige omschrijving in de bijlage!

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

 • een motivatiebrief
 • een cv 
 • het totaal aantal te lopen stage-uren
 • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

 

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan maatschappelijkwerk@deregenboog.org .

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

 

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers.

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in september en februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen.

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten