Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarijks lopen tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Dagcoördinator Inloophuis (28 uur per week)

De Princehof is gevestigd aan de Oudezijds Voorburgwal en bestaat uit inloop, gebruikersruimte en spuitomruil.

Een gezelschap uit allerlei culturen doet dagelijks deze voorziening aan. Bezoekers (gemiddeld ruim 100 per dag) kunnen er terecht voor eten, een douche, kleding, maatschappelijk werk en dagbesteding. Daarbij werken op deze locatie stagiair(e)s, professionals en een enkele vrijwilliger. Voor De Princehof zijn we op zoek naar een dagcoördinator voor gemiddeld 28 uur per week. 

Sollicitaties met CV moeten uiterlijk op donderdag 22 augustus voor 12:00 uur binnen zijn. 

Projectleider voor het project ‘Uit het Krijt’ (20 uur per week)

uithetkrijt, schulden, vacatureDe Regenboog Groep start op 1 oktober met een nieuw project met als doel problematische schulden te voorkomen; "Uit-Het-Krijt". In de voorgenomen aanpak willen we op een vernieuwende, pragmatische wijze beginnende schuldenproblematiek aanpakken. De projectleider wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen van deze nieuwe werkwijze en de resultaten daarvan zodanig vast te leggen en te rapporteren dat het overdraagbaar wordt richting andere organisaties.

Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor bepaalde tijd, met uitzicht op contract voor onbepaalde tijd. Solliciteren kan tot maandag 19 augustus 2019, 12.00 uur.

Medewerker nachtopvang (10 uur per week) 1 oktober 2019

nachtopvang, amocOp goed geluk zoeken nogal wat EU-inwoners werk in een ander deel van Europa. Op drift door slechte economische omstandigheden in hun geboorteland. Een aantal komt in Nederland terecht, dat is vaak Amsterdam. Zij vinden hier meestal een harde realiteit: geen werk, geen loon, geen onderdak. Voor deze kwetsbare groep buitenlanders heeft AMOC een specifiek aanbod. Ze krijgen overdag opvang in de inloop aan de Stadhouderskade. Ook is er een beperkte nachtopvang waarmee 24 uur per dag opvang in een crisissituatie is gegarandeerd.

Voor de locatie AMOC zoekt De Regenboog Groep een medewerker nachtopvang.

Sollicitaties met CV dienen voor vrijdag 23 augustus 12:00  binnen te zijn bij De Regenboog Groep

Assistent Personeelszaken 24 uur per week

deelnemers, groep, rainbow soul clubIn verband met de aanstaande vervroegde pensionering van de huidige medewerker per 01 oktober 2019 zijn we op zoek naar een Assistent Personeelszaken 24 uur per week (66,67% dienstverband)

De Assistent Personeelszaken verzorgt samen met de Manager Personeelszaken alle voorkomende werkzaamheden ten behoeve van personeels- en salarisadministratie en een aantal bijkomende taken.

Sollicitaties met CV kunt u tot 15 augustus 12:00 uur richten aan De Regenboog Groep. 

Stagiair communicatie en PR gezocht! (minimaal 24 uur)

Voor de afdeling Communicatie zoeken wij voor minimaal 3 dagen per week een Stagiair Communicatie (m/v) Wat ga je doen? Als stagiair ondersteun je de afdeling Communicatie (3 medewerkers) bij het uitvoeren van communicatieactiviteiten.

 • Hierbij kun je denken aan:
 • Het schrijven van artikelen en interviews voor onze website
 • Verzamelen en produceren van creatieve content voor onze sociale media
 • Werving van nieuwe vrijwilligers en donateurs via verschillende on- en offline kanalen
 • Helpen ontwikkelen en uitvoeren van een campagne om meer vrijwilligers te bereiken
 • Helpen bouwen aan een community van Regenboog-fans
 • Bijdragen aan de interne communicatie naar medewerkers en vrijwilligers

Lees snel de volledige omschrijving in de bijlage!

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

 • een motivatiebrief
 • een cv 
 • het totaal aantal te lopen stage-uren
 • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

 

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan maatschappelijkwerk@deregenboog.org .

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

 

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers.

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in september en februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen.

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten