Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarijks lopen tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Projectmedewerker, Onder de Pannen (32 uur per week)

Onder de Pannen is een initiatief om Amsterdammers die recent dakzoekend zijn geworden en waarbij het niet lukt om op korte termijn woonruimte te vinden, voor een bepaalde periode onderdak te bieden bij andere Amsterdammers thuis.

De dakzoekende Amsterdammer huurt een kamer en sluit daarvoor een huurovereenkomst af met de Amsterdammer die een kamer over heeft. Er zijn al ongeveer 80 mensen via deze weg aan tijdelijk onderdak geholpen. Voor dit project werken we samen met de Gemeente Amsterdam, WPI, alle woningbouwverenigingen en andere partners in de stad. Voor het project Onder de Pannen zijn per direct op zoek naar een

Projectmedewerker Onder de Pannen (32 uur per week)

We zoeken een enthousiaste collega die onze ambitie deelt om Onder de Pannen zowel binnen als buiten Amsterdam sterk te laten groeien. Ben je communicatief heel sterk, heb je een gezonde dosis mensenkennis, durf je zelfstandig beslissingen te nemen en ben je ook nog heel zorgvuldig? Misschien ben jij dan de collega die we zoeken!

Sollicitaties met CV en motivatie dienen uiterlijk voor woensdag 2 januari binnen te zijn bij De Regenboog Groep Postbus 10887, 1001 EW Amsterdam, t.a.v. Leo de Kam of per mail: sollicitatie@deregenboog.org.

Programmacoördinator Informele zorg (36 uur)

De Regenboog zoekt per direct een ervaren en ondernemende programmacoördinator, die werkt vanuit onze missie en een duidelijke visie heeft op informele zorg.

De programmacoördinator geeft leiding aan een team van ongeveer 26 professionals en is eindverantwoordelijk voor onze vrijwilligers. Jaarlijks bieden deze vrijwilligers hulp en coaching aan kwetsbare Amsterdammers. Zij worden hierin door de medewerkers getraind en begeleid. Vanuit de beleidskaders ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitvoering van beleid. Samen met je team zorg je er voor dat de kwalitatieve en kwantitatieve resultaten worden behaald. Je werkt nauw samen met de manager informele zorg en het team. Je ontvangt hierbij ook administratieve ondersteuning.

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk woensdag 19 december voor 9:00 uur binnen te zijn. Uw brief kunt u richten aan De Regenboog Groep t.a.v. Leo de Kam, info@deregenboog.org of Postbus 10887, 1001 EW Amsterdam.

 

medewerker Informele Zorg Kwaliteit (32 uur per week)

De Regenboog Groep zet zich in voor mensen met problematische schulden, dak- en thuislozen, mensen met een verslaving en mensen met psychiatrische klachten.

medewerker Informele zorg (32 uur per week)

We zoeken per direct een medewerker voor onze afdeling informele zorg, die als voornaamste taak heeft om het aanbod verder te ontwikkelen en interne processen te monitoren en te sturen.

Directie/management secretaresse

Voor het Centraal Bureau, Droogbak 1d, zijn we op zoek naar een directie/management secretaresse. De werkdagen zijn naast de vrijdag, in onderling overleg te bepalen.  

 

Directie/management secretaresse

32 uur per week (88,89% dienstverband)

 

Taken

 • Zelfstandig afhandelen van correspondentie en mail voor de directie en MT, uitwerken of bewerken van documenten, presentaties op basis van richtlijnen
 • Voorbereiden, notuleren van vergaderingen en bijhouden van gemaakte afspraken (follow up)
 • Voorbereiden en notuleren van Raad van Toezicht vergaderingen
 • Bijhouden van agenda's (complex agenda beheer), organiseren van zakelijke bijeenkomsten en zelfstandig maken van afspraken
 • Aanspreekpunt in- en externe relaties
 • Bij vakanties of ziekte invallen op het algemeen secretariaat

 

 

Functie-eisen

 • Een afgeronde secretariële opleiding en meerdere jaren ervaring als managementsecretaresse
 • HBO werk- en denkniveau
 • In staat om zelfstandig te werken
 • In staat om anderen indien nodig te instrueren.
 • Uitstekende kennis van tenminste de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Uitgebreide kennis en ervaring met Office programma's

Voor vragen kunt u contact opnemen met Hans Wijnands, directeur 0625008567. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 29 november in de ochtend. Sollicitaties met CV kunt u vóór dinsdag 20 november 2018 12:00 uur richten aan De Regenboog Groep t.a.v. Leo de Kam, sollicitatie@deregenboog.org of Postbus 10887, 1001 EW Amsterdam.

Stagiair communicatie en PR gezocht! (minimaal 24 uur)

Voor de afdeling Communicatie zoeken wij voor minimaal 3 dagen per week een Stagiair Communicatie (m/v) Wat ga je doen? Als stagiair ondersteun je de afdeling Communicatie (3 medewerkers) bij het uitvoeren van communicatieactiviteiten.

 • Hierbij kun je denken aan:
 • Het schrijven van artikelen en interviews voor onze website
 • Verzamelen en produceren van creatieve content voor onze sociale media
 • Werving van nieuwe vrijwilligers en donateurs via verschillende on- en offline kanalen
 • Helpen ontwikkelen en uitvoeren van een campagne om meer vrijwilligers te bereiken
 • Helpen bouwen aan een community van Regenboog-fans
 • Bijdragen aan de interne communicatie naar medewerkers en vrijwilligers

Lees snel de volledige omschrijving in de bijlage!

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft stageplaatsen voor MBO en HBO studenten.

Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

 • een motivatiebrief
 • een cv 
 • het totaal aantal te lopen stage-uren
 • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

 

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan jvloo@deregenboog.org.

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

 

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers.

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in september en februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen.

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.