Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarlijks lopen tevens tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Dagcoördinator inloophuis (32 uur)

Oud West is een inloophuis van De Regenboog Groep waar we per dag ca 130 bijzondere gasten ontvangen met uiteenlopende behoeften en vragen.

Naast opvang bieden wij begeleiding, een warme plek waar gedoucht kan worden en koffie, thee en een maaltijd genuttigd kunnen worden. Het inloophuis is 6 dagen per week open. Voor inloophuis Oud West zijn we op zoek naar een dagcoördinator (per direct) 32 uur per week (89 % dienstverband ) 

Sollicitaties moeten uiterlijk op 19 december binnen zijn bij De Regenboog Groep

Werkbegeleider Webbureau (32 uur)

De Regenboog Groep vermindert de eenzaamheid in Amsterdam door mensen ondersteuning en perspectief te bieden.

Voor mensen met (een achtergrond in) verslaving, psychiatrie, dakloosheid, in combinatie met pech en problemen onderweg, is het (her) vinden van werk allerminst vanzelfsprekend. De afdeling Werk & Activering helpt mensen die weer aan de slag willen. We richten ons op participatie, re-integratie, scholing en het ontwikkelen van communicatie- en arbeidsvaardigheden.  Voor 1 van onze vele en diverse werkplekken, het Webbureau zijn wij op zoek naar een werkbegeleider, 32 uur/week, verdeeld over 5 dagen.

Bij het Webbureau worden websites gemaakt voor particulieren, ondernemers en kleine organisaties. Hier werken mensen met (psychische) kwetsbaarheden die zich in een ongedwongen omgeving kunnen ontwikkelen. In een groep van ongeveer acht vrijwilligers worden de diverse taken verdeeld - acquisitie, klantcontact, website-design en UX/UI-design, vertaling van dit design naar html/css of Elementor, implementatie in een cms, etc. Daarnaast zijn er diverse achter-de-schermen werkzaamheden zoals configuratie van web hosting software (Direct Admin, Plesk), systeem- en netwerkbeheer, administratie, etc.
Sollicitaties met motivatie en CV kunnen voor 06 januari 9:00 uur gestuurd worden naar Leo de Kam, per e-mail: sollicitatie@deregenboog.org.

ADMINISTRATEUR / BOEKHOUDER (32 - 36 uur)

De Regenboog Groep zet zich in voor ,(economisch) dak- en thuislozen, mensen met een verslaving, ongedocumenteerden en mensen met psychiatrische uitdagingen en hun netwerk.

Bij De Regenboog Groep en de daar onder vallende bedrijven werken naast 1400 vrijwilligers circa 300 medewerkers en ca 30 stagiaires.

De financiële afdeling is belast met de administratie van De Regenboog Groep en een aantal aanleunende kleine bedrijven. De werkzaamheden bestaan uit reguliere financiële administratie.

Je gaat werken op een mooie locatie naast het Centraal Station in Amsterdam in een plezierig team met drie directe collega’s. De sfeer is professioneel en informeel.

Sollicitaties met motivatie en CV moeten vóór 9 december binnen zijn bij De Regenboog Groep.

We kijken uit naar je reactie.

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

stage, de regenboog, internship, studie, leren en werken.Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

  • een motivatiebrief
  • een cv 
  • het totaal aantal te lopen stage-uren
  • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een 2e jaar studie van een sociale HBO opleidingen (zoals Social Work of Toegepaste Psychologie (TP) en zoek je een stage van 13 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling Informele Zorg. We hebben er verschillende aandachtsgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, jongeren en jeugd, statushouders en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Voor 3e jaar stagiaires bieden wij een stage van 32 uren aan, waarvan je 16 uren maatjescontact gaat doen (zie aandachtsgebieden hierboven) en de andere 16 uren draai je mee met het team Informele Zorg. Voor meer info kan je mailen naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Klik dan even hier:

stage MW 2022/2023

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers. Dit geldt helaas niet voor stagiairs bij onze Informele Zorg die vrijwilligerstaken verrichten of alleen maatjescontacten draaien.  

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in aan het begin van het schooljaar en in februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen (voor MBO stages).

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten