Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarijks lopen tevens tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Financieel onderlegde Office Manager (24 uur/week)

Correlation , Amoc, Amsterdam, drugs, Correlation - European Harm Reduction Network (C-EHRN) is in 2004 door de internationale afdeling van De Regenboog Groep opgezet. Het Europese netwerk heeft als doel om de levensomstandigheden van kwetsbare groepen, zoals druggebruikers, sekswerkers, migranten en dakloze mensen te verbeteren. 

Het netwerk werkt samen met mensen uit de praktijk, onderzoekers, beleidsmakers en de doelgroepen. C-EHRN ontvangt Europese subsidies voor de netwerkactiviteiten en verschillende andere Europese projecten op het gebied van drugs, harm reduction, Hepatitis C en sociale re-integratie. Op onze website is meer informatie te vinden over onze doelstellingen, activiteiten en huidige projecten. Voor de ondersteuning van de internationale afdeling en de daaraan gerelateerde netwerken en projectactiviteiten zoeken wij een gedreven en ambitieuze financieel onderlegde Office Manager (voor gemiddeld 24 uur per week,  per 1 januari 2021)

Sollicitaties met CV graag vóór 15 december, 12:00 uur aan De Regenboog Groep. 

Projectcoördinator Onder de Pannen Amstelland (32 uur per week)

onder de pannen, tijdelijk wonen, amsterdam, dakloos, economisch dakloos, onderhuurBinnen ons team Tijdelijk Wonen bieden we creatieve vormen van tijdelijke onderdak voor economisch daklozen. Met als doel het vinden van een vaste woning. Wij hebben al ruim 200 mensen tijdelijk onderdak geboden. Sinds 2015 biedt Onder de Pannen economisch dakloze Amsterdammers, via een hospitaovereenkomst, een kamer bij een stadgenoot in huis. Wegens uitbreiding naar Amstelland zijn wij opzoek naar een nieuwe projectcoördinator voor Onder de Pannen.

Wij zijn opzoek naar een enthousiaste collega die onze ambitie deelt om het probleem van de groeiende economische dakloosheid en Onder de Pannen op de kaart te zetten in Amstelland. Het is een zelfstandige, dynamische en allround functie waarin je regelmatig moet wisselen van pet. Heb je een gezonde dosis mensenkennis, durf je zelfstandig beslissingen te nemen, kan je meerdere ballen tegelijk hoog? Misschien ben jij dan de collega die we zoeken!

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk op maandag 14 december om 12:00 uur binnen te zijn. 

Projectmedewerker Onder de Pannen (32 uur per week)

onder de pannen, tijdelijk wonen, amsterdam, dakloos, economisch dakloos, onderhuurBinnen ons team Tijdelijk Wonen bieden we creatieve vormen van tijdelijke onderdak voor economisch daklozen. Met als doel het vinden van een vaste woning. Wij hebben al ruim 200 mensen tijdelijk onderdak geboden. Sinds 2015 biedt Onder de Pannen economisch dakloze Amsterdammers, via een hospitaovereenkomst, een kamer bij een stadgenoot in huis. Wegens uitbreiding naar Amstelland zijn wij opzoek naar een nieuwe projectcoördinator voor Onder de Pannen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die onze ambitie deelt om het probleem van de groeiende economische dakloosheid en Onder de Pannen verder te laten groeien en ontwikkelen in Amsterdam. Het is een dynamische functie waarin je regelmatig moet wisselen van pet. Heb je een gezonde dosis mensenkennis, durf je zelfstandig beslissingen te nemen, kan je meerdere ballen tegelijk hoog houden? Misschien ben jij dan de collega die we zoeken!

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk op maandag 14 december om 12:00 uur binnen te zijn bij De Regenboog Groep.

Maatschappelijk werker (32 uur, Duits sprekend)

Onze afdeling Hulpverlening helpt deze mensen om te komen tot een stabiele situatie, met perspectief in Amsterdam, elders in Nederland, of daarbuiten. Wij kenmerken ons door een persoonsgerichte werkwijze. De vraag achter de (hulp)vraag is belangrijk en we doen ons best om ook hulp te bieden aan mensen die geen hulp kunnen vragen. We lopen de extra mijl om een verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Onze maatschappelijk werkers spreken samen 15 talen en zijn goed ingewerkt in het Nederlandse zorgsysteem. Ook onderhouden zij een netwerk in diverse Europese landen. 

 

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk vrijdag 27 november vóór 12:00 uur binnen te zijn bij De Regenboog Groep Postbus 10887, 1001 EW Amsterdam, t.a.v. Leo de Kam of per email: sollicitatie@deregenboog.org

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

stage, de regenboog, internship, studie, leren en werken.Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

  • een motivatiebrief
  • een cv 
  • het totaal aantal te lopen stage-uren
  • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtsgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan maatschappelijkwerk@deregenboog.org .

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers.

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in aan het begin van het schooljaar en in februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen (voor MBO stages).

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten