Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarijks lopen tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Coördinator Informele zorg (24 - 28 uur)

coordinator informele zorg, vacature, maatje, buddy, coachWe zoeken per direct een enthousiaste medewerker die onze afdeling informele zorg komt versterken. We zijn op zoek naar een uitvoerend coördinator die kwetsbare Amsterdammers en vrijwilligers matcht en zorg draagt voor de inschrijving, training en de begeleiding van de vrijwilligers.

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk maandag 24 februari 12:00 uur binnen te zijn.

Maatschappelijk Werkers │Russisch, Bulgaars, Roemeens of Pools. (32 uur)

maatschappelijk werk, eu-burgers, hulpverleningOnze afdeling Hulpverlening helpt deze mensen om te komen tot een stabiele situatie, met perspectief in Amsterdam, elders in Nederland, of daarbuiten. Wij kenmerken ons door een persoonsgerichte werkwijze. De vraag achter de (hulp)vraag is belangrijk en we doen ons best om ook hulp te bieden aan mensen die geen hulp kunnen vragen. We lopen de extra mijl om een verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Onze maatschappelijk werkers spreken samen 15 talen en zijn goed ingewerkt in het Nederlandse zorgsysteem. Ook onderhouden zij een netwerk in diverse Europese landen.  Voor ons team Maatschappelijk Werk voor EU-burgers zijn wij op zoek naar  3 Maatschappelijk Werkers voor 32 uur (88,89% dienstverband), per 1 april 2020 die cliënten in het Russisch, Bulgaars, Roemeens of Pools verder kunnen helpen. 

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk vrijdag 21 februari vóór 12:00 uur binnen te zijn.

Maatschappelijk Werker ongedocumenteerde cliënten (36 uur)

maatschappelijk werkOnze afdeling Hulpverlening helpt deze mensen om te komen tot een stabiele situatie, met perspectief in Amsterdam, elders in Nederland, of daarbuiten. Wij kenmerken ons door een persoonsgerichte werkwijze. De vraag achter de (hulp)vraag is belangrijk en we doen ons best om ook hulp te bieden aan mensen die geen hulp kunnen vragen. We lopen de extra mijl om een verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Onze maatschappelijk werkers spreken samen 15 talen en zijn goed ingewerkt in het Nederlandse zorgsysteem. Ook onderhouden zij een netwerk in diverse Europese landen. Voor ons team Maatschappelijk Werk zijn wij op zoek naar een Maatschappelijk Werker voor 36 uur (100% dienstverband), per 1 april 2020 speciaal voor de hulpverlening aan onze ongedocumenteerde cliënten.

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk vrijdag 21 februari vóór 12:00 uur binnen te zijn.

Beheerder Villa Buitenlust (16 tot 20 uur zwangerschapsvervanging)

villa buitenlust, respijt, hotel, gasten, beheerderWe zijn een sociale firma en bieden mogelijkheden om te vergaderen, workshops te geven en om te overnachten. Er staat een drukke lente en zomer in de planning. Samen met de projectleider en de rest van het team help je om het verblijf van onze gasten zo plezierig mogelijk te maken. Je hebt dan ook een echte hands on mentaliteit. Je houdt van overzicht, bent scherp op de planning en registratie van diverse zaken. Je hebt een dienstverlenende instelling en oog voor detail.  Kortom: je zorgt er voor dat niemand iets tekort komt!  Voor Villa Buitenlust zijn we op zoek naar een beheerder voor 16 tot  20 uur per week, per half maart 2020, voor de duur van ongeveer 4 maanden ivm zwangerschapsverlof.

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk 20 februari vóór 12:00 uur binnen te zijn.

Coördinator Vrijwilligerswerving (24 uur per week)

vrijwilligerswerving, vrijwilligers, informele zorg,We zoeken per direct een enthousiaste  Coördinator Vrijwilligerswerving (24 uur per week, 66,67% dienstverband).

De Coördinator Vrijwilligerswerving  is verantwoordelijk is voor een constante stroom nieuwe vrijwilligers. Je draagt zorg voor het eerste contact dat potentiële vrijwilligers hebben met De Regenboog Groep. Jij zorgt dat zij zich welkom voelen en zo snel mogelijk op de juiste plek in de organisatie terecht komen.

Sollicitaties met CV dienen uiterlijk voor woensdag 12 februari 2020 binnen te zijn.

Projectleider pilot ‘Tijdelijk wonen 200’ (28 uur)

trompe 'l oeil, De woningcorporaties hebben de handen ineengeslagen en gaan tijdelijke woningen ter beschikking stellen voor deze doelgroep. In 2020 start een pilot waarin 200 woningen in het kader van de leegstandswet (i.v.m. sloop of renovatie) tijdelijk worden verhuurd aan economisch daklozen. De woningen worden via het project Onder de Pannen verhuurd aan de economisch daklozen. Zie voor meer informatie www.onderdepannen.nl. 

Voor dit project zoeken we een ondernemende projectleider die onderdeel gaat uitmaken van het Onder de Pannen team, en die onze ambitie deelt om economisch daklozen een beter perspectief te bieden door dit aanbod goed neer te zetten. Ben je communicatief sterk, maak je zelfstandig beslissingen en heb je werkervaring binnen de corporatiewereld? Misschien ben jij dan de collega die we zoeken!

Sollicitaties met CV en motivatie dienen uiterlijk voor 20 februari binnen te zijn.

Stagiair communicatie en PR gezocht! (minimaal 24 uur)

stage, communicatie, de regneboog Photo by Green Chameleon on UnsplashVoor de afdeling Communicatie zoeken wij voor minimaal 3 dagen per week een Stagiair Communicatie (m/v) Wat ga je doen? Als stagiair ondersteun je de afdeling Communicatie (3 medewerkers) bij het uitvoeren van communicatieactiviteiten.

 • Hierbij kun je denken aan:
 • Het schrijven van artikelen en interviews voor onze website
 • Verzamelen en produceren van creatieve content voor onze sociale media
 • Werving van nieuwe vrijwilligers en donateurs via verschillende on- en offline kanalen
 • Helpen ontwikkelen en uitvoeren van een campagne om meer vrijwilligers te bereiken
 • Helpen bouwen aan een community van Regenboog-fans
 • Bijdragen aan de interne communicatie naar medewerkers en vrijwilligers

Lees snel de volledige omschrijving in de bijlage!

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

 • een motivatiebrief
 • een cv 
 • het totaal aantal te lopen stage-uren
 • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

 

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtsgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan maatschappelijkwerk@deregenboog.org .

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

 

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers.

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in september en februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen.

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten