Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarijks lopen tevens tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Coördinator informele zorg (32 uur)

coordinator informele zorg, vacature, maatje, buddy, coachWe zoeken per direct een enthousiaste medewerker die onze afdeling informele zorg komt versterken. We zijn op zoek naar een uitvoerend coördinator die kwetsbare Amsterdammers en vrijwilligers matcht en zorg draagt voor de inschrijving, training en de begeleiding van de vrijwilligers.  Drie coördinatoren informele zorg voor 32 uur per week (88,89% dienstverband).

Sollicitaties met CV dienen moeten maandag 17 augustus om 12:00 uur binnen zijn.

Regiomanager (36 uur)

maatjes koppelWe zoeken per direct een ervaren en ondernemende Regiomanager, voor 36 uur per week met de portefeuille Informele zorg en Communicatie.

Je bent als Regiomanager belast met het relatiebeheer namens de gehele Regenboog Groep voor een aantal stadsdelen in Amsterdam en een aantal gemeenten daarbuiten. Daarnaast ben je integraal verantwoordelijk voor het aanbod Informele Zorg en geef je leiding aan de programmacoördinator Informele Zorg en aan de afdeling Communicatie die zich richt op de interne en externe communicatie en de werving van vrijwilligers. De manager is lid van het MT. Samen met de teams draag je zorg voor de kwaliteit, continuïteit en ontwikkeling van het aanbod en zorg je tevens dat de kwantitatieve resultaten worden behaald.

Sollicitaties met CV moeten uiterlijk donderdag 6 augustus 12:00 uur binnen zijn.

 

Maatschappelijk werker "economisch daklozen" (32 uur)

Het maatschappelijk werk van De Regenboog Groep kenmerkt zich door een persoonsgerichte werkwijze. We lopen de extra mijl om het verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen.

Steeds meer is ambulante begeleiding deel van het maatschappelijk werk. Daarbij ondersteunen we ook onze collega’s op verschillende locaties en kunnen snel schakelen als de situatie erom vraagt. Speciaal voor de hulpverlening aan de ‘economisch daklozen’ zijn wij op zoek naar een maatschappelijk werker voor 32 uur (88,89% dienstverband), per direct.

Sollicitaties met CV moeten uiterlijk op vrijdag 31 juli om 12:00 uur binnen te zijn

Trajectbegeleider Werk & Activering (24 uur)

werk en activering, vacature, sollicitatie, trajectbegeleiderDe afdeling Werk & Activering verzorgt in opdracht van gemeente Amsterdam participatietrajecten voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, vaak met een achtergrond van dak- en thuisloosheid in combinatie met verslavingsproblematiek en/of chronische psychiatrie.

Participatie heeft als doel klanten (weer) te laten wennen aan een werkomgeving, het aanleren van werknemersvaardigheden als omgaan met collega´s en dragen van verantwoordelijkheid. Het is gericht op bieden van structuur, ontwikkeling en participatie. In het meest gunstige geval leidt een traject naar een betaalde baan. De trajecten vinden plaats in onze inloophuizen, werklocaties en binnen diverse sociale ondernemingen. De klanten die een traject volgen worden hierin gemotiveerd, ondersteund en gefaciliteerd door hun trajectbegeleider. Voor de afdeling Werk & Activering zijn wij op zoek naar een Trajectbegeleider voor 24 uur per week, per 1 september tot 1 april 2021, eventueel met de mogelijkheid tot verlenging.

Uw brief met CV moet uiterlijk woensdag 29 juli 12:00 uur binnen te zijn.

Beheerder Villa Buitenlust (20-24 uur)

Villa Buitenlust in het Westerpark één van de sociale firma’s van De Regenboog Groep.  De Villa is een verhuurlocatie met een ruime huiskamer/vergaderkamer, een sportzaal en 10 slaapkamers met 21 bedden. Alle ruimtes zijn af te huren voor uiteenlopende activiteiten en worden ook gebruikt als logeeropvang voor o.a. mantelzorgers.  Er worden teamdagen en workshops georganiseerd,  yogalessen gegeven en is er ruimte voor evenementen.

De Buurtboerderij (horecalocatie), die ook door De Regenboog Groep wordt geëxploiteerd, staat garant voor de catering van onze gasten.  We willen in de toekomst op het vlak van vrijwilligerscoördinatie, zaalverhuur en evenementen nauwer gaan samenwerken.

Vrijwilligers en medewerkers die een participatietraject volgen leveren naast de betaalde medewerkers een wezenlijke bijdrage aan de dienstverlening van Villa Buitenlust.

Voor Villa Buitenlust zijn wij op zoek naar een “Hands On” Beheerder voor 20-24 uur per week, (55,56 -66,67 % dienstverband) per 1 september.

Sollicitaties met CV kunt u vóór 7 augustus 2020 17:00 uur richten aan De Regenboog Groep.

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

stage, de regenboog, internship, studie, leren en werken.Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

  • een motivatiebrief
  • een cv 
  • het totaal aantal te lopen stage-uren
  • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtsgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan maatschappelijkwerk@deregenboog.org .

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers.

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in september en februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen.

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten