Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarlijks lopen tevens tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Aki en Chiva

In deze video ontmoet je een vertrekkende (Aki) en een nieuwe Regenboger (Chiva). Zie hoe zij het werk bij de organisatie ervaren.

 

Projectleider Tijdelijk Wonen (32 uur)

tijdelijk wonenBinnen het Team Tijdelijk Wonen zetten wij ons in om zoveel mogelijk, reeds bestaande, m2 binnen gemeentes op creatieve wijzen beschikbaar te krijgen voor onze doelgroep als tijdelijke woonruimte. Ons aanbod is voor mensen die ten gevolge van scheiding of verlies van baan op straat zijn komen te staan, economisch daklozen. Het tijdelijk woonadres biedt een overbrugging van maximaal 1 jaar met als doel; het vinden van een duurzame woonoplossing.

Naast Amsterdam zijn we ook actief in o.a. Amstelland, Haarlem, Zaanstad en andere gemeenten. Sinds 2015 hebben wij al ruim 250 mensen op één creatieve wijzen tijdelijk een woonplek kunnen bieden. Zie www.deregenboog.org/tijdelijk-wonen Wegens opkomende sabbatical van de huidige Programma coördinator zijn wij voor het Team Tijdelijk Wonen op zoek naar een Projectleider Tijdelijk Wonen (32 uur per week, per direct).

Sollicitaties, motivatie met CV kunnen gestuurd worden naar De Regenboog Groep. Wij zullen de procedure starten en sluiten wanneer een geschikte kandidaat zich aandient. De gesprekken zullen uiterlijk 23 december plaatsvinden.

Werkbegeleider Actief Computer Centrum (24-32 uur)

scip, acc, computer, psychiatrieDe Regenboog Groep vermindert de eenzaamheid in Amsterdam door mensen ondersteuning en perspectief te bieden. Voor mensen met (een achtergrond in) verslaving, psychiatrie, dakloosheid, in combinatie met pech en problemen onderweg, is het (her) vinden van werk allerminst vanzelfsprekend.

De Afdeling Werk & Activering helpt mensen die weer aan de slag willen. We richten ons op participatie, re-integratie, scholing en het ontwikkelen van communicatie- en arbeidsvaardigheden. Voor een van onze werkbedrijven, het Actief Computer Centrum (ACC) locatie West en Noord zijn we op zoek naar een werkbegeleider, 24-32 uur.

Sollicitaties met motivatie en CV dienen voor woensdag 1 december binnen te zijn bij De Regenboog Groep

Dagcoördinator inloophuis (16 uur)

vrijwilligerswerk, inloophuis, spreekbuis, de regenboog groep, gastheer, gastvrouwMakom is een inloophuis voor dak- en thuislozen van De Regenboog Groep in de Amsterdamse Pijp en ontvangt dagelijks zo’n 100 bezoekers.  In de ruime, inloopruimte kunnen bezoekers rustig een kopje koffie drinken en van een maaltijd genieten. Makom wordt gerund door een mooi samenspel van medewerkers en vrijwilligers. Makom kenmerkt zich door de vele activiteiten zoals bijvoorbeeld de kunstsuite en karaoke. Voor inloophuis Makom zijn we op zoek naar een dagcoördinator voor 16 uur per week (44,44% dienstverband).

Sollicitaties met motivatie en CV dienen uiterlijk op maandag 6 december voor 12:00 uur binnen te zijn bij De Regenboog Groep, De Regenboog Groep moedigt mensen met een niet-westerse migratie-achtergrond, diverse gender identiteiten en ervaringsdeskundigen aan om te solliciteren. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

projectmedewerker Onder de Pannen Haarlem (24 tot 32 uur)

onder de pannen, legale onderhuur, zelfredzame daklozenHet Team Tijdelijk Wonen van De Regenboog Groep heeft de ambitie om zoveel mogelijk m2 beschikbaar te maken voor tijdelijke bewoning. Hiermee pakken we de groeiende dakloosheid aan van mensen die door scheiding of verlies van baan op straat zijn komen te staan. Het tijdelijk woonadres biedt een overbrugging van maximaal 1 jaar met als doel; het vinden van een duurzame woonoplossing.

Naast Amsterdam zijn we ook actief in o.a. Amstelland, Haarlem, Zaanstad en andere gemeenten. Sinds 2015 hebben wij al ruim 250 mensen op één creatieve wijze tijdelijk een woonplek kunnen bieden. Zie www.deregenboog.org/tijdelijk-wonen Wegens uitbreiding zijn wij voor het Team Tijdelijk Wonen op zoek naar een Projectmedewerker Onder de Pannen Haarlem (24 tot 32 uur per week per februari) die onze ambitie deelt om het probleem van de groeiende economische dakloosheid aan te pakken.

Sollicitaties met motivatie en CV dienen uiterlijk op maandag 13 december binnen te zijn bij De Regenboog Groep.

Projectmedewerker Onder de Pannen Amsterdam (32 uur)

tijdelijk onder dak, tijdelijk wonen, regenboog, corporaties, de key, alliantie, blokhuisHet Team Tijdelijk Wonen van De Regenboog Groep heeft de ambitie om zoveel mogelijk m2 beschikbaar te maken voor tijdelijke bewoning. Hiermee pakken we de groeiende dakloosheid aan van mensen die door scheiding of verlies van baan op straat zijn komen te staan.

Het tijdelijk woonadres biedt een overbrugging van maximaal 1 jaar met als doel; het vinden van een duurzame woonoplossing. Naast Amsterdam zijn we ook actief in o.a. Amstelland, Haarlem, Zaanstad en andere gemeenten. Sinds 2015 hebben wij al ruim 250 mensen op één creatieve wijze tijdelijk een woonplek kunnen bieden. Zie www.deregenboog.org/tijdelijk-wonen Wegens uitbreiding zijn wij voor het Team Tijdelijk Wonen op zoek naar een Projectmedewerker Onder de Pannen Amsterdam (32 uur per week per januari) die onze ambitie deelt om het probleem van de groeiende economische dakloosheid aan te pakken.

Sollicitaties met motivatie en CV dienen uiterlijk op maandag 13 december om 12:00 uur binnen te zijn bij De Regenboog Groep

STAGE: deelnemerswerving, sociaal intranet en sociale media

smartphone, rainbow, communication

De afdeling Communicatie van de De Regenboog Groep heeft plek voor een stagiair.  

Vind je het belangrijk om je stage bij een non-profit organisatie te lopen? Wil je bijdragen aan een socialer Amsterdam? Dan is onze stageplek misschien iets voor jou.

Onze opdracht bestaat uit drie delen, maar we verwachten niet dat je alles kan doen. De onderdelen zijn:

  • Deelnemerswerving voor het dagbestedings-aanbod van De Regenboog Groep. 
  • Helpen bij de start van ons nieuwe sociale intranet (een soort intern facebook).
  • Onze sociale media verder professionaliseren.

Daarnaast kun je meedraaien met allerlei werkzaamheden op de communicatie-afdeling. De stage duurt 20 weken en vindt plaats in het najaar van 2021. In de bijlage lees je uitgebreider welk werk we aanbieden.

Voor aanmelden of meer informatie neem contact op met Sander Egas: segas@deregenboorg.org / 06 5770 5921

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

stage, de regenboog, internship, studie, leren en werken.Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

  • een motivatiebrief
  • een cv 
  • het totaal aantal te lopen stage-uren
  • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtsgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Mail aan maatschappelijkwerk@deregenboog.org .

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers. Dit geldt helaas niet voor stagiairs bij onze Informele Zorg die vrijwilligerstaken verrichten of alleen maatjescontacten draaien.  

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in aan het begin van het schooljaar en in februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen (voor MBO stages).

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten