Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarlijks lopen tevens tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Dagcoördinator inloophuis daklozen (20 uur)

vacature, dakloos, inloophuis, opvangOud West is een inloophuis van De Regenboog Groep waar we per dag ca 100 bijzondere gasten ontvangen met uiteenlopende behoeften en vragen.

Naast opvang bieden wij begeleiding, een warme plek waar gedoucht kan worden en koffie, thee en een maaltijd genuttigd kunnen worden. Het inloophuis is 6 dagen per week open. Voor inloophuis Oud West zijn we op zoek naar een dagcoördinator (vanaf half september) 20 uur per week (55,56 % dienstverband).

Sollicitaties met CV moeten uiterlijk op 22 augustus binnen zijn bij De Regenboog Groep.

Locatiehoofd vluchtelingenopvang (28-32 uur)

vluchtelingen oekraine opvangDe Regenboog Groep zorgt, samen met HVO-Querido, het Leger des Heils en het Rode Kruis, voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïnen in Amsterdam.

De Regenboog Groep is momenteel verantwoordelijk voor 8 locaties, waaronder de Oude Kleine Kapitein.  De Oude Kleine Kapitein is een noodopvang locatie gevestigd op het Java- eiland en geeft onderdak aan 115 mensen die zijn gevlucht van de oorlog in Oekraïne.  Dit zijn vooral gezinnen. Ook huisdieren zijn toegestaan.

Voor de Oude Kleine Kapitein zijn we op zoek naar een locatiehoofd (vluchtelingenopvang) per  1 september 2022 tot 1 maart 2023 voor 28 – 32 uur per week (78-89% dienstverband).

Sollicitaties met MOTIVATIE en CV moeten uiterlijk op 15 augustus binnen zijn bij De Regenboog Groep.

 

Projectmedewerker Onder de Pannen Landelijk (32 uur)

Onder de Pannen landelijk is een project dat De Regenboog Groep in Amsterdam heeft opgezet en dat nu landelijk wordt uitgerold volgens een sociaal franchisemodel. Via Onder de Pannen huurt een economisch dakloze, die vanwege scheiding of verlies van werk op straat is komen te staan, een kamer van een particulier voor de duur van een jaar.

In dit jaar worden huurders ondersteund bij het vinden van een duurzame woonplek. Onder de Pannen landelijk ondersteunt andere gemeenten en hun lokale aanbieders zodat zij zelf Onder de Pannen kunnen gaan aanbieden in hun regio. Door kennis over te dragen en ervaringen te delen bouwen we aan een landelijk Onder de Pannen netwerk dat zich inzet voor vermindering van dakloosheid. Zie www.deregenboog.org/tijdelijk-wonen

Kwaliteit, professionaliteit en enthousiasme staan bij ons hoog in het vaandel. We onderscheiden ons door een persoonsgerichte werkwijze. 

Ben jij die proactieve, gestructureerde, zorgvuldige, gedreven ‘spin in het web’ die onze ambitie deelt om een Landelijk Onder de Pannen netwerk te bouwen?

De baan is per direct beschikbaar. Sollicitaties met MOTIVATIE EN CV kunnen worden gestuurd naar De Regenboog Groep.

Twee maatschappelijk werkers (24 - 32 uur)

Het Stedelijk Team Economisch Daklozen van De Regenboog Groep zet zich in voor economisch daklozen in Amsterdam en de regio Amstelland. Deze mensen kampen voornamelijk met een huisvestingsprobleem, maar hebben vaak ook aanvullende hulp nodig om hun leven weer op de rit te krijgen.

Het maatschappelijk werk van De Regenboog Groep kenmerkt zich door een persoonsgerichte werkwijze. We lopen een extra mijl om het verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Voor dit team zijn wij op zoek naar een twee maatschappelijk werkers voor 24 tot 32 uur (89% dienstverband), (locatie Amsterdam en locatie Amstelland) per direct.

Sollicitaties met MOTIVATIE en CV moeten uiterlijk vrijdag 12 augustus binnen zijn bij De Regenboog Groep.

Twee coördinatoren Informele Zorg (24-32 uur)

IZ coördinatorWe zoeken per direct een enthousiaste medewerker die ons team binnen de Informele Zorg komt versterken. We zijn op zoek naar een uitvoerend coördinator die kwetsbare Amsterdammers en vrijwilligers matcht en zorg draagt voor de inschrijving, training en de begeleiding van de vrijwilligers in hun ondersteuning van stadgenoten.

De coördinator is betrokken, heeft een brede affiniteit met onze doelgroepen en een open en empathische houding. Voor deze functie zoeken wij iemand met ervaring in het werken met mensen met een psychiatrische voorgeschiedenis en die sterk is in het opzetten en onderhouden van netwerkcontacten in het sociaal domein. 

Sollicitaties MET MOTIVATIE EN CV ontvangen wij graag vóór maandag 8 augustus.

Stagiaire social work bij Op Eigen Kracht (trainingen)

op eigen krachtVolg jij de opleiding social work (jaar 1 of 2), dan zijn wij op zoek naar jou.

Op Eigen Kracht verzorgt gratis trainingen voor mensen die weinig geld te besteden hebben, zoals bijvoorbeeld voedselbankklanten. Tijdens de bijeenkomsten komen deelnemers alles te weten over administratie, budgetteren, de sociale kaart en assertiviteit. Daarnaast bieden wij een meer verdiepende training waarin deelnemers aan hun eigen doelen werken. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en tips.  De training wordt gegeven door professionals die o.a. werkzaam zijn bij een instelling voor maatschappelijke dienstverlening.

Kom je bij ons stage lopen? Doe een schat aan praktijkervaring op in een informeel gezellig team en in een professionele organisatie.Meer weten? Lees de bijlage.

Reageren kan naar: opeigenkracht@deregenboog.org

Russisch sprekende maatschappelijk werker (32 uur)

Onze afdeling Hulpverlening helpt deze mensen om te komen tot een stabiele situatie, met perspectief in Amsterdam, elders in Nederland, of daarbuiten.

Wij kenmerken ons door een persoonsgerichte werkwijze. De vraag achter de (hulp)vraag is belangrijk en we doen ons best om ook hulp te bieden aan mensen die geen hulp kunnen vragen. We lopen de extra mijl om een verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Onze maatschappelijk werkers spreken samen 15 talen en zijn goed ingewerkt in het Nederlandse zorgsysteem. Ook onderhouden zij een netwerk in diverse Europese landen. Voor ons team Maatschappelijk Werk voor EU-burgers zijn wij op zoek naar een maatschappelijk werker voor 32 uur met beheersing van de Russische, bij voorkeur met kennis van het lokale zorgsysteem in Rusland, de Baltische staten, Oekraïne of Bulgarije.

Download de hele vacaturetekst hieronder.

Wegwijzer Ervaringsdeskundigheid

team EDCollegED is een stedelijke leeromgeving voor ervaringskennis. Opzet is de positie van ervaringsdeskundigen te versterken door toegang tot trainingen en opleiding, coaching en studie advies. Dit najaar start CollegED met de inzet van een wegwijsfunctie,  in te vullen door 1 of 2 personen.

De wegwijsfunctie richt zich op Amsterdammers die op verschillende leefgebieden ontwrichting hebben meegemaakt zoals; psychiatrie, verslaving, armoede, auditieve of visuele handicap etc. en deze kennis willen inzetten om stadgenoten te helpen in hun herstelproces. Je gaat onafhankelijk adviseren over het voor hen geschikte en beschikbare aanbod aan deskundigheidsbevordering. Het gaat om zowel burgers van Amsterdam die interesse hebben om hun ervaring/ ervaringskennis te ontwikkelen tot ervaringsdeskundigheid als om reeds actieve ervaringsdeskundigen die hun kennis en expertise willen uitbreiden. Wij zoeken hiervoor een gedreven Wegwijzer Ervaringsdeskundigheid  (Voor 16 tot 32 uur per week)

Sollicitaties met CV moeten uiterlijk 17 augustus 2022 binnen zijn bij De Regenboog Groep.

Dagcoördinator inloophuis AMOC (24 uur)

vacature, inloophuis, de regenboog groepOp drift door slechte economische omstandigheden in hun geboorteland zoeken nogal wat EU-inwoners werk in een ander deel van Europa. Zij vinden hier een vaak harde realiteit: geen werk, geen loon, geen onderdak. De overheid beschouwt ze als niet-rechthebbend: geen recht op uitkering, zorg en huisvesting. Extra moeilijk is dat velen alleen hun moedertaal spreken. Uit deze combinatie volgt niet zelden een neergaande spiraal, met psychische en verslavingsproblemen als oorzaak of als gevolg. Voor deze kwetsbare groep buitenlanders heeft AMOC een specifiek aanbod van dagopvang, een gebruikersruimte, maatschappelijk werk en een kleine nachtopvang.

De Regenboog Groep zoekt voor het inloophuis van de locatie AMOC  een dagcoördinator Per 1 september 2022, voor gemiddeld 24 uur per week. 

Sollicitaties met cv en motivatie voor 29 juli 12:00 uur mailen aan sollicitatie@deregenboog.org.

Programmacoördinator team Tijdelijk Wonen (32 uur)

De afdeling Tijdelijk Wonen pakt de groeiende dakloosheid aan van mensen die bv. door scheiding of verlies van baan op straat zijn gekomen. Deze mensen kampen met een huisvestingsprobleem, maar hebben vaak ook beginnende andere problemen.

Economisch daklozen worden max. 12 maanden in een tijdelijke woning of kamer geplaatst, om vanuit deze stabiliteit te zoeken naar een duurzame woonruimte. We lopen de extra mijl om het verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Naast Amsterdam zijn we ook actief in o.a. Amstelland, Haarlem, Zaanstad en andere gemeenten. Voor meer informatie: www.deregenboog.org/tijdelijk-wonen en https://www.deregenboog.org/tijdelijk-onder-dak

Voor ons team Tijdelijk Wonen zijn we op zoek naar een Programmacoördinator (32 uur per week) met uitstekende leidinggevende kwaliteiten. Kernwoorden: ondernemend, stressbestendig, verbindend, sterke schouders.

Sollicitaties met cv en motivatie moeten uiterlijk maandag 8 augustus binnen zijn.

Projectmedewerker Tijdelijk Wonen (32 uur)

Tijdelijk wonen, vacature, Het Team Tijdelijk Wonen van De Regenboog Groep zet zich in voor economisch daklozen in Amsterdam.

Het Team Tijdelijk Wonen van De Regenboog Groep zet zich in voor economisch daklozen in Amsterdam. We pakken we de groeiende dakloosheid aan, van mensen die door scheiding of verlies van baan op straat zijn komen te staan en zelf geen oplossing vinden. Het tijdelijk woonadres dat wij bieden fungeert als overbrugging van maximaal 1 jaar met als doel; het vinden van een duurzame woonoplossing. Deze mensen kampen met een huisvestingsprobleem, maar hebben vaak ook bijkomende problemen en dus aanvullende hulp nodig om hun leven weer op de rit te krijgen. We onderscheiden ons door een persoonsgerichte werkwijze. We lopen een extra mijl om het verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Zie www.deregenboog.org/tijdelijk-wonen Voor dit team zijn we op zoek naar een Projectmedewerker Tijdelijk Wonen (32 uur pw).

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die onze ambitie deelt. Heb je een gezonde dosis mensenkennis, durf je zelfstandig beslissingen te nemen, kan je meerdere ballen tegelijk in de lucht houden? Misschien ben jij dan de collega die we zoeken! 

Download de volledige vacature hieronder.

Projectmedewerker Tijdelijk Onder Dak (32 uur)

Tijdelijk Onder Dak (TOD) is een pilotproject van De Regenboog Groep in samenwerking met de woningcorporaties in Amsterdam.

Tijdelijk Onder Dak (TOD) pakt de groeiende dakloosheid aan van mensen die bijvoorbeeld door scheiding of verlies van baan op straat zijn gekomen. Deze mensen kampen met een huisvestingsprobleem, maar hebben vaak ook beginnende andere problemen. Wij bieden aanvullende ondersteuning om de boel weer op de rit te krijgen. Economisch daklozen worden in duo’s max. 12 maanden in een tijdelijke woning geplaatst, om vanuit deze stabiliteit te zoeken naar een duurzame woonruimte. In het team TOD bekijken we per casus wat wij aan ondersteuning kunnen bieden. Dit doen we vaak in samenwerking met de maatschappelijk werkers binnen en buiten de Regenboog. Voor meer informatie: www.deregenboog.org/tijdelijk-wonen en https://www.deregenboog.org/tijdelijk-onder-dak . Voor dit team zoeken we een zeer gedreven Projectmedewerker Tijdelijk Onder Dak, met (doelgroep)ervaring (32 uur per week)

Heb je een gezonde dosis mensenkennis, neem je zelfstandig beslissingen, schakel je snel en houd je meerdere ballen tegelijk hoog? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Download de complete vacature hieronder.

2 Maatschappelijk Werkers Economisch Daklozen (24 -32 uur) (herhaalde oproep)

Het Stedelijk Team Economisch Daklozen van De Regenboog Groep zet zich in voor economisch daklozen in Amsterdam en de regio Amstelland. Deze mensen kampen voornamelijk met een huisvestingsprobleem, maar hebben vaak ook aanvullende hulp nodig om hun leven weer op de rit te krijgen.

Het maatschappelijk werk van De Regenboog Groep kenmerkt zich door een persoonsgerichte werkwijze. We lopen een extra mijl om het verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen.

Voor dit team zijn wij op zoek naar een 2 Maatschappelijk Werkers voor 24 tot 32 uur (89% dienstverband), (locatie Amsterdam en locatie Amstelland) per direct.

Sollicitaties met MOTIVATIE en CV moeten uiterlijk vrijdag 8 juli binnen zijn bij De Regenboog Groep

STAGE: deelnemerswerving, sociaal intranet en sociale media

smartphone, rainbow, communication

De afdeling Communicatie van de De Regenboog Groep heeft plek voor een stagiair.  

Vind je het belangrijk om je stage bij een non-profit organisatie te lopen? Wil je bijdragen aan een socialer Amsterdam? Dan is onze stageplek misschien iets voor jou.

Onze opdracht bestaat uit drie delen, maar we verwachten niet dat je alles kan doen. De onderdelen zijn:

  • Deelnemerswerving voor het dagbestedings-aanbod van De Regenboog Groep. 
  • Helpen bij de start van ons nieuwe sociale intranet (een soort intern facebook).
  • Onze sociale media verder professionaliseren.

Daarnaast kun je meedraaien met allerlei werkzaamheden op de communicatie-afdeling. De stage duurt 20 weken en vindt plaats in het najaar van 2021. In de bijlage lees je uitgebreider welk werk we aanbieden.

Voor aanmelden of meer informatie neem contact op met Sander Egas: segas@deregenboorg.org / 06 5770 5921

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

stage, de regenboog, internship, studie, leren en werken.Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

  • een motivatiebrief
  • een cv 
  • het totaal aantal te lopen stage-uren
  • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een 2e jaar studie van een sociale HBO opleidingen (zoals Social Work of Toegepaste Psychologie (TP) en zoek je een stage van 13 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling Informele Zorg. We hebben er verschillende aandachtsgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, jongeren en jeugd, statushouders en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Voor 3e jaar stagiaires bieden wij een stage van 32 uren aan, waarvan je 16 uren maatjescontact gaat doen (zie aandachtsgebieden hierboven) en de andere 16 uren draai je mee met het team Informele Zorg. Voor meer info kan je mailen naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Klik dan even hier:

stage MW 2022/2023

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers. Dit geldt helaas niet voor stagiairs bij onze Informele Zorg die vrijwilligerstaken verrichten of alleen maatjescontacten draaien.  

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in aan het begin van het schooljaar en in februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen (voor MBO stages).

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten