Vacatures & stages

Hieronder vind je de actuele vacatures voor betaald werk bij De Regenboog Groep. Jaarlijks lopen tevens tientallen studenten stage bij de Regenboog. Er zijn veel mogelijkheden, dus lees even verder. 

Teamleider Hulpverlening  (32 uur)

economisch daklozen, vacature, maatschappelijk werkDe Regenboog Groep zet zich in voor mensen met problematische schulden, dak- en thuislozen, mensen met een verslaving, niet-rechthebbenden, ongedocumenteerden, mensen met psychiatrische problemen en economisch daklozen.

De afdeling Hulpverlening bestaat uit Maatschappelijk Werk (30 medewerkers) en Partner- en Familieondersteuning (3 medewerkers). Het maatschappelijk werk van De Regenboog Groep (ca 30 medewerkers) is verdeeld in een OGGZ-deel, onder leiding van een eigen programmacoördinator en een niet- OGGZ-deel (Economisch Daklozen en gezinnen) en kenmerkt zich door een persoonsgerichte werkwijze. We lopen de extra mijl om het verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Daarbij ondersteunen we ook onze collega’s op verschillende locaties en kunnen snel schakelen als de situatie erom vraagt.

Voor het maatschappelijk werk voor economisch daklozen en gezinnen (16 medewerkers) is De Regenboog Groep op zoek naar een Teamleider Hulpverlening  (32 uur per week, 89% dienstverband), per 1 juli 2022.

Sollicitaties met CV moeten voor maandag 6 juni 2022 binnen zijn.

Maatschappelijk werker voor EU Burgers (30 uur)

De Regenboog Groep - de stadsverzachterOnze afdeling Hulpverlening helpt deze mensen om te komen tot een stabiele situatie, met perspectief in Amsterdam, elders in Nederland, of daarbuiten.

Wij kenmerken ons door een persoonsgerichte werkwijze. De vraag achter de (hulp)vraag is belangrijk en we doen ons best om ook hulp te bieden aan mensen die geen hulp kunnen vragen. We lopen de extra mijl om een verschil te maken en doen wat nodig is om iemand verder te helpen. Onze maatschappelijk werkers spreken samen 15 talen en zijn goed ingewerkt in het Nederlandse zorgsysteem. Ook onderhouden zij een netwerk in diverse Europese landen. 

Voor ons team Maatschappelijk Werk voor EU-burgers zijn wij op zoek naar  maatschappelijk werker voor 30 uur met beheersing van de Russische en/of Oekraïense taal, bij voorkeur met kennis van het lokale zorgsysteem.

Sollicitaties met CV moeten uiterlijk maandag 23 mei binnen zijn bij De Regenboog Groep.

 

Coördinator klussendienst Homeservice (32 uur)

De Regenboog Groep - de stadsverzachterHomeservice is de klussendienst van De Regenboog Groep. We klussen in en om het huis bij kwetsbare mensen in Amsterdam en Diemen. De klussen voeren we uit met een kleurrijke groep handige kwetsbare Amsterdammers met voornamelijk een psychiatrische achtergrond. We bieden een veilige plek om deel te kunnen nemen aan dagbesteding met als doel de ontwikkeling van en doorstroom naar betaald werk in de reguliere samenleving.

Als coördinator bij de Homeservice ben je verantwoordelijk voor de planning en uitvoer van de uitstaande klussen. De helft van de tijd ben je verantwoordelijk voor het opnemen, voorbereiden en inplannen van de uit te voeren klussen. De overige tijd besteed je aan het begeleiden van dienstverleners bij het uitvoeren van klussen ‘in en om het huis’ bij klanten thuis. Hierbij ben je het aanspreekpunt en een schakel tussen de dienstverlener en de klant.

Sollicitaties met motivatie en CV moeten vóór woensdag 25 mei binnen zijn bij De Regenboog Groep.

Meer weten? Lees de vacature.

Ambtelijk secretaris klachtencommissie (8-10 uur)

PoaHet POA is het Platform Opvanginstellingen Amsterdam. Zes instellingen uit dit POA hebben een gezamenlijke klachtencommissie ingesteld. Deze klachtencommissie behandelt alleen klachten van cliënten uit de zes instellingen te weten HVO-Querido, Leger des Heils, PerMens, de Regenbooggroep, de Blijf Groep en Oudezijds100. 
Een voorzitter en vier leden vormen de klachtencommissie POA. Voor meer info zie www.klachtencommissiepoa.nl

In verband met het vertrek van de huidige ambtelijk secretaris zoekt de klachtencommissie POA op korte termijn een opvolger voor deze functionaris.

Graag ontvangen we je digitale reactie vóór 11 mei 2022 a.s., via https://samenvoorthuis.nl/vacature/2933637/Ambtelijk_secretaris_klachtencommissie/

Ervaringsdeskundige medewerker CLIP

Clip, cliënten informatiepunt, ggzHet Cliënten Informatiepunt (het CLIP) van De Regenboog Groep is een informatiewinkel over de (Geestelijke) Gezondheidszorg, toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar informatie over GGZ problematiek, de begeleiding en/ of behandeling ervan.

De mensen bij het CLIP werken vanuit hun eigen ervaringsdeskundigheid. Het CLIP zoekt een enthousiaste medewerker die vanuit de doelstellingen het huidige aanbod weet te vernieuwen. Het Clip zich onderscheidt door het werken vanuit ervaringsdeskundigheid.

De doelen van het CLIP zijn: Informeren van Amsterdammers opdat zij goede en zelfstandige keuzes kunnen maken over gezondheidszaken met (aspirant) ervaringsdeskundige vrijwilligers. Voor Het Clip is De Regenboog Groep op zoek naar een innoverende ervaringsdeskundig medewerker (22 uur per week, 61,11% dienstverband) die het huidige aanbod verder kan ontwikkelen.

Sollicitaties met motivatie en cv moeten uiterlijk vrijdag 13 mei voor 12.00 uur binnen zijn bij De Regenboog Groep.

Clip, cliënten informatiepunt, ggz

Vrijwilligers coördinator Informele zorg (24 uur)

LHBTWe zoeken per direct een enthousiaste medewerker die ons LHBTIQ+ team binnen de Informele Zorg komt versterken.

We zijn op zoek naar een uitvoerend coördinator die kwetsbare Amsterdammers en vrijwilligers matcht en zorg draagt voor de inschrijving, training en de begeleiding van de vrijwilligers in hun ondersteuning van stadgenoten.

Voor deze functie is het gewenst dat de persoon onderdeel uit maakt van de LHBTIQ+ community of minimaal goed op de hoogte is van wat er speelt binnen deze community.

Sollicitaties met CV ontvangen wij graag vóór maandag 16 mei.

 

Hoofd Financiën (32-36 uur)

De Regenboog Groep is er voor mensen in Amsterdam en omstreken die het moeilijk hebben en nergens anders terecht kunnen. Wij mobiliseren de kracht in de samenleving om hen te ondersteunen zo zelfstandig mogelijk mee te doen in de maatschappij.

De afdeling Financiële Administratie van De Regenboog Groep bestaat uit 5 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van alle financiële taken van De Regenboog Groep en de daar onder ressorterende stichtingen en BV's. Voor de afdeling Financiën zoeken wij een Finance Manager voor 32-36 uur (88,89% dienstverband) per 01 juni 2022.

Voor deze functie wordt gelijktijdig intern én extern geworven. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang. De Regenboog Groep moedigt mensen met een niet-westerse migratie-achtergrond, diverse gender identiteiten en ervaringsdeskundigen aan om te solliciteren.

STAGE: maatschappelijk werk of social work (32 uur)

Volg jij de opleiding maatschappelijk werk oftewel social work, dan zijn wij op zoek naar jou. De afdeling Algemeen Maatschappelijk werk en afdeling AMOC van De Regenboog Groep is op zoek naar meerdere stagiaires voor het schooljaar 2022/2023.

DIT GA JE DOEN

Tijdens je stageperiode ondersteun je het team (Maatschappelijk werk en/of AMOC), in allerlei verschillende soorten werkzaamheden. Aan het begin leren we je natuurlijk de fijne kneepjes van het vak. Na een aantal maanden verwachten we dat je zelfstandig met een kleine caseload met cliënten kan werken.

Voor algemeen maatschappelijk werk hebben we ruimte voor een stagiaire voor 32 uur per week (10 maanden) die zich gaat bezighouden met (kleine) praktische zaken rondom bezoekers/cliënten uit het dak-en thuislozen circuit in Amsterdam Centrum. Denk aan hulpvragen zoals aanvragen van digid, hulp bij financiën, post bekijken, zoeken naar huisvesting, aanvraag van bijstandsuitkering, een briefadres of zorgverzekering. 

Je krijgt een stagevergoeding van €350 bruto bij een 36-urige stageweek. We bieden al onze medewerkers en stagiaires een verbale agressieregulatietraining aan. En je hebt de mogelijkheid tot deelname aan intervisie met andere stagiairs. 

Bovenal doe je een schat aan praktijkervaring op in een organisatie die streetwise genoeg is om te snappen waar het op straat om gaat en professioneel genoeg om echt te helpen.

Meer weten?

Mail of bel dan naar Faysal Jbari (maatschappelijk werker bij De Regenboog Groep)

T: 020 - 530 98 01

M: 06-30610380

E: fjbari@deregenboog.org (of maatschappelijkwerk@deregenboog.org)

 

STAGE: deelnemerswerving, sociaal intranet en sociale media

smartphone, rainbow, communication

De afdeling Communicatie van de De Regenboog Groep heeft plek voor een stagiair.  

Vind je het belangrijk om je stage bij een non-profit organisatie te lopen? Wil je bijdragen aan een socialer Amsterdam? Dan is onze stageplek misschien iets voor jou.

Onze opdracht bestaat uit drie delen, maar we verwachten niet dat je alles kan doen. De onderdelen zijn:

  • Deelnemerswerving voor het dagbestedings-aanbod van De Regenboog Groep. 
  • Helpen bij de start van ons nieuwe sociale intranet (een soort intern facebook).
  • Onze sociale media verder professionaliseren.

Daarnaast kun je meedraaien met allerlei werkzaamheden op de communicatie-afdeling. De stage duurt 20 weken en vindt plaats in het najaar van 2021. In de bijlage lees je uitgebreider welk werk we aanbieden.

Voor aanmelden of meer informatie neem contact op met Sander Egas: segas@deregenboorg.org / 06 5770 5921

STAGE LOPEN BIJ DE REGENBOOG GROEP

De Regenboog Groep heeft voor MBO en HBO studenten.

stage, de regenboog, internship, studie, leren en werken.Als je je straks gaat aanmelden stuur dan in elk geval:

  • een motivatiebrief
  • een cv 
  • het totaal aantal te lopen stage-uren
  • de stageperiode en de mogelijke stagedag(en)

MBO-stage

Doe je een MBO opleiding op niveau 4 van een opleiding sociaal werk. Dan kun je terecht bij een van de inloophuizen of werktrajecten. Je vindt meer informatie over inloophuizen en werktrajecten op deze website. Aanmelden voor een MBO stage doe je bij  stage@deregenboog.org,

HBO-stage

Doe je een tweede of derde jaar van een sociale HBO opleidingen (zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Psychiatrische Hulpverlening (SPH), Toegepaste Psychologie (TP), Social Work) en zoek je een stage van 8 uur of minder dan kun je aan de slag als buddy bij onze afdeling informele zorg. We hebben er verschillende aandachtsgebieden zoals financiële problemen, psychiatrie, verslaving, en veel meer. Voor meer informatie mail je naar stage-iz@deregenboog.org

Doe je een HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en zit je in het derde jaar, dan kun je stage lopen bij het maatschappelijk werk van de Regenboog. Het is een pré als je meer talen heel goed beheerst. Meer weten over de mogelijkheden voor een MWD-stage? Klik dan even hier:

stage MW 2022/2023

Doe je een andere HBO opleiding en zit je in het derde jaar, dan zijn er ook mogelijkheden bij de informele zorg, bij werk & activering of bij een van onze vele andere projecten. Mail naar stage@deregenboog.org,

Maatwerk

Staat jouw opleiding hier niet bij, maar voel je je wel aangetrokken tot De Regenboog Groep. Neem dan contact op met onze stagecoördinator en we kijken of er een mogelijkheid is. Mail naar stage@deregenboog.org.

Stagecontact

Doe je een stage van 12 uur of meer per week, dan krijg je bij de Regenboog een stagecontract en de daarbij behorende stagevergoeding. Als je minder dat 12 uur per week stage loopt, dan hanteren we dezelfde regels als voor vrijwilligers. Dit geldt helaas niet voor stagiairs bij onze Informele Zorg die vrijwilligerstaken verrichten of alleen maatjescontacten draaien.  

Minimale duur en vaste dagen

Stages bij de Informele Zorg duren ten minste 10 maanden. Ook andere stageplaatsen kunnen een minimum duur hebben. Sommige stageplekken zijn gebonden aan één of meer vaste dagen per week. Doe navraag bij de stageplaats voor de details.

Instroom momenten

Vrijwel altijd is instroom mogelijk in aan het begin van het schooljaar en in februari. Op sommige werkplekken kun je ook op andere momenten instromen, bijvoorbeeld bij de inloophuizen (voor MBO stages).

Erkend leerbedrijf

De Regenboog heeft veel verschillende SBB-erkenningen en is dus een officieel leerbedrijf. Beroeps Begeleide Leerweg (BBL) waarbij je in dienst komt van de Regenboog, bieden we niet aan.

Solliciteren, persoonsgegevens en privacy

Wij gebruiken persoonsgegevens voor werving- en selectiedoeleinden en verwijderen deze na maximaal 28 dagen. Voor onze werving- en selectiedoeleinden kunnen wij gebruik maken van Social Media. De persoonsgegevens worden verwerkt naar richtlijnen van de AVG en onder toezicht van onze functionaris gegevensbescherming (fg@deregenboog.org). Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten