Verslavingscoach uit eigen ervaring

Ben je onlangs afgekickt van een verslaving en wil je er alles aan doen om je leven weer op de rit te krijgen? De ervaringsdeskundige coaches van De Regenboog Groep willen je daar graag bij helpen. Dat doen ze vanuit hun eigen ervaringen en met mentale en praktische ondersteuning.

DE ANDERE PROBLEMEN AANPAKKEN

De tijd na een (detox-)behandeling, wanneer je weer thuis komt, is voor de meesten een moeilijke tijd. Er spelen naast de verslaving vaak andere problemen, bijvoorbeeld rond werk, schulden, vrijetijdsbesteding en contacten met familie en vrienden.

COACHING UIT ERVARING

De Regenboog coaches kennen het klappen van de zweep, omdat ze in het verleden zelf verslaafd zijn geweest. Ze hebben zelf ervaren hoe moeilijk het is om abstinent te blijven en hoe triggers werken als je net clean bent.

Je spreekt wekelijks met je coach af. Je coach denkt dan met je mee hoe jij de door jouzelf geformuleerde doelen in het dagelijks leven kan bereiken.

WAT JE ZELF MOET DOEN

Al tijdens een opname of behandeling kun je kennismaken met een coach. Op een gelijkwaardige en respectvolle manier gaan jullie samen aan de slag om je sterker te maken tijdens je herstel. Dat gaat niet vanzelf, jouw coach vraagt van jou dat je:

  • je middelengebruik wilt aanpakken
  • kritisch naar jezelf kunt kijken
  • bereid zijn om dingen in je leven te veranderen
  • open staat voor suggesties
  • in Amsterdam woont of voor coaching naar Amsterdam toe komt

WORD COACH

Ben je zelf succesvol afgekickt en nu minimaal een jaar clean?  Wil je jouw ervaring inzetten om iemand te coachen die nog niet zo lang clean is of nog worstelt met gebruik? Meld je aan als coach.

We ondersteunen jouw daarbij met training en intervisie. 


AANMELDEN 

IS EEN COACH IETS VOOR JOU?

Aanmelden gaat via onze website hulpvanderegenboog.org en het aanmeldformulier. Je kan ook bellen met ons op 020 - 420 86 24 (ma t/m vr). Een coach is voor jou gratis.

AANMELDEN

 

regenboog verslaving vrijwillige coaching

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten