Verslavingscoach uit eigen ervaring

Ben je onlangs afgekickt van een verslaving en wil je er alles aan doen om je leven weer op de rit te krijgen? De ervaringsdeskundige coaches van De Regenboog willen je daar graag bij helpen. Dat doen ze vanuit hun eigen ervaringen en met morele en praktische ondersteuning. (Voorheen heette dit project Back On Track)

 

regenboog verslaving vrijwillige coaching

De andere problemen aanpakken

De tijd na een (detox-)behandeling, wanneer je weer thuis komt, is voor de meesten een moeilijke tijd. Er spelen naast de verslaving vaak andere problemen, bijvoorbeeld rond werk, schulden, vrijetijdsbesteding en contacten met familie en vrienden.

Coaching uit ervaring

De Regenboog coaches kennen het klappen van de zweep, omdat ze in het verleden zelf verslaafd zijn geweest. Ze hebben zelf ervaren hoe moeilijk het is om abstinent te blijven en hoe triggers werken als je net clean bent. 

Je spreekt wekelijks met je coach af. Je coach denkt dan met je mee hoe jij de door jouzelf geformuleerde doelen in het dagelijks leven kan bereiken. Jullie gaan samen op zoek naar jouw perspectief.

Wat je zelf moet doen

Al tijdens een opname of behandeling kun je kennismaken met een coach. Op een gelijkwaardige en respectvolle manier gaan jullie samen aan de slag om je sterker te maken tijdens je herstel. Dat gaat niet vanzelf, jouw coach vraagt van jou dat je:

  • je middelengebruik wilt aanpakken
  • kritisch naar jezelf kunt kijken
  • bereid zijn om dingen in je leven te veranderen
  • open staat voor suggesties
  • in Amsterdam woont of voor coaching naar Amsterdam toe komt

Is een coach iets voor jou?

Aanmelden gaat via onze website hulpvanderegenboog.org en het aanmeldformulier. Je kan ook bellen met ons op 020 - 420 86 24 (ma t/m vr). Een coach is voor jou gratis.

Vul het aanmeldformulier in

Financiering

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door: Oranjefonds, Fundatie van den Santheuvel Sobbe.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten