Verklaring Omtrent Gedrag 

Als professionele vrijwilligersorganisatie wil De Regenboog Groep laten zien dat ze zich inspant om betrouwbare vrijwilligers in te zetten in situaties met kwetsbare mensen, onze deelnemers en bezoekers.

De VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) was al verplicht voor mensen die met kinderen en gezinnen werkten, vanaf begin 2017 heeft De Regenboog Groep het VOG beleid uitgebreid. Iedere medewerker, vrijwilliger en stagiaire binnen DRG moet over een VOG beschikken.

Vrijwilligers en medewerkers bij De Regenboog Groep worden gescreend op het domein: gezondheidszorg en welzijn van mens en dier. Binnen dit domein wordt gekeken naar artikel 84 en artikel 86. 

Nota Bene: als een VOG niet wordt toegekend is er een verjaringstermijn. Bij zedendelicten is dit 20 jaar en bij alle andere delicten is dit 4 jaar. Hierna kan er dus weer een nieuwe start worden gemaakt. 

vrijwilligerswerk amsterdam de regenboog groep maatje coach

Wat kun jij doen?

Jouw hulp is nodig! Je kunt helpen door als vrijwilliger tijd te investeren in Amsterdammers met bijzondere verhalen. Of word donateur!

Vrijwilligerswerk in Amsterdam

Aardige Amsterdammer, de stad heeft je nodig! Meld je hier aan als vrijwilliger. 

Word donateur

Doneren, machtigen of nalaten? Klik hier of sms REGENBOOG naar 4333 (éénmalig 3,- euro)

Koop onze producten

Koop onze unieke producten in de online shop. Voor jezelf of als cadeau. Of sponsor ons, adopteer een schaap of doneer schone sokken.