stabiele stadsgenoot gezocht

Stabiele stadsgenoten gezocht!

Verbreed je horizon, vul je cv aan en ontmoet bijzondere mensen. Per jaar vragen maar liefst 1200 mensen om een maatje of een coach. Geef tijd en aandacht en bied een stadsgenoot met psychische problematiek perspectief. Draag bij aan een mooier en aardiger Amsterdam.

Een grote groep Amsterdammers met psychische problematiek zonder stevig netwerk voelt zich erg eenzaam. Deze mensen verkeren in een sociaal isolement. De Regenboog Groep vindt dat iedereen erbij hoort. Daarom koppelen wij ze aan een stabiele stadsgenoot. Om samen de deur uit te gaan. Of een ouderwets bordspelletje te spelen. Of het nou thee drinken is of samen dammen: wij werken aan een stad waarin niemand zich verloren hoeft te voelen. Als vrijwilliger van een Amsterdammer met psychische problematiek spreek je regelmatig af en probeer je samen erop uit te gaan. Die persoon kan in jouw buurt wonen, of juist wat verder weg. Dat stemmen we allemaal samen met jou af.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en vindt mensen niet snel raar. Een persoonlijk verhaal of een afwijkende levensstijl raakt iets in je en geeft je energie. Je hebt iets met Amsterdam en wil graag bijdragen aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Ook kun je goed luisteren en heb je een stabiele persoonlijkheid. Je bent ouder dan 21 jaar en een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal zes maanden. 

Voor vrijwilligerswerk bij de Regenboog Groep vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag. Wij regelen de aanvraag en vergoeden de kosten.


Wat heeft De Regenboog Groep te bieden en wat maakt het werk de moeite waard?

  • Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
  • Goede begeleiding en intervisie
  • Reiskostenvergoeding
  • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
  • Je maakt echt verschil in het leven van een ander
     

Interesse?

Meld je aan. Vul het formulier hieronder in of mail naar vrijwilligerswerk@deregenboog.org en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Onze Droom

Een stad die ieders thuis is. Waarin mensen met rijkdom en mensen in (sociale) armoede door elkaar en met elkaar samenleven en -werken. Waar mensen die dat kunnen, zich vrijwillig inzetten voor diegenen die minder te kiezen hebben. Waarin we betrokken zijn bij elkaar en elkaar versterken. Waarin niemand zich verloren hoeft te voelen. Dat is de stad waarvan wij dromen en waaraan we bouwen. Bouw je mee?

De Regenboog Groep

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten