Help Oekraïense vluchtelingen in de opvang

Er is een verschrikkelijke oorlog aan de gang in Oekraïne, miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen. Ook in Amsterdam zoeken Oekraïners bescherming, wij vangen hen op in verschillende opvanglocaties. Met een team van medewerkers en vrijwilligers staan wij klaar om de vluchtelingen in deze moeilijke en emotionele tijd bij te staan. 

In de opvang is professionele hulp en wordt er voorlichting en advies gegeven over hun verblijf hier. We helpen ook bij het regelen van administratieve zaken. Hierbij kunnen we jouw hulp als vrijwilliger erg goed gebruiken! 

Wat ga je doen?

In de opvang zijn de werkzaamheden heel verschillend, maar je bent in ieder geval actief en afwisselend bezig. Van het vertalen tot het sorteren van binnengekomen spullen, of het maken van een wandeling of een praatje met de bewoners. Op sommige locaties help je met het klaarzetten van ontbijt, lunch en/of diner.

In de opvang is een kinderhoek waar de gevluchte kinderen kunnen spelen. Daar worden leuke activiteiten voor hen georganiseerd. Als activiteitenbegeleider bedenk je leuke spelletjes of creatieve projecten om met de kinderen te doen. Dit doe je samen met de ouders, dus je hebt zeker niet alleen de verantwoordelijkheid.  

Op verschillende locaties worden Engelse lessen gegeven aan de vluchtelingen. 

Wat vragen we van jou?
  • Je spreekt Engels, Oekraïens of Russisch is handig maar niet noodzakelijk;
  • Je oordeelt en discrimineert niet;
  • Je bent ouder dan 18 jaar;
  • Je bent minimaal 6 maanden een paar uur per week of per twee weken beschikbaar.
Wat krijg je ervoor terug?
  • Professionele begeleiding;
  • Je maakt echt verschil in het leven van een ander;
  • Gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie.
Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Werktijden

In overleg met jou worden de diensten bepaald. De diensten duren normaal gesproken 4 uur en zijn in de ochtend, middag of avond.

Help bij het zoeken naar opvang voor huisdieren

Huisdieren kunnen niet in de opvang verblijven. Voor hen zoeken we gastgezinnen. Je kunt als vrijwilliger helpen op twee manieren:

  • Vrijwilliger Inventarisatie gastgezinnen Als vrijwilliger in deze rol werk je vanuit huis en zorg je er telefonisch voor dat de inventarisatie van de potentiële gastgezinnen zo volledig mogelijk gedaan wordt om zo een perfecte match te kunnen maken tussen het gastgezin en huisdier.
  • Vrijwilliger Matching Als vrijwilliger in deze rol werk je vanuit huis en zorg je voor een perfecte match tussen een gastgezin en de Oekraïense vluchteling(-en) met hun huisdier(-en).

Meer info en aanmelden via: https://www.hulpvoordierenuitoekraine.nl/nl/vacatures/

Aanmelden

Wil je vrijwilliger worden in de opvang? Meld je hieronder aan en wij nemen hierna zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten