De Meeuw

Communicatietalent voor buurthuis De Meeuw

Zet jouw PR en communicatie skills in en ondersteun Huis van de Wijk de Meeuw in Noord met het maken van de nieuwsbrief, flyers en het onderhouden van de social media kanalen en de website!

Huis van de Wijk De Meeuw is een plek waar met name Noorderlingen komen met weinig financiële middelen en een klein sociaal netwerk. Er worden veel activiteiten georganiseerd en mensen kunnen hier terecht voor hulp- en dienstverlening. Bij ons staat voorop dat iedereen welkom is en iedereen echt zichzelf kan zijn! 

Wij zoeken iemand die een held is in online/offline communicatie en ons op alle mogelijke en onmogelijk manieren goed in beeld en tekst wilt zetten! 

Wat ga je doen?

Nu weer veel kan, willen wij de buurt op de hoogte brengen van wat er allemaal voor toffe dingen gebeuren in De Meeuw! Hiervoor schrijf je per kwartaal de nieuwsbrief, maak je maandelijks een flyer en onderhoud je actief Facebook, Instagram en onze website.

Je komt te werken in een enthousiast, open minded team met medewerkers van Dock, Doras en De Regenboog Groep en een groep van ongeveer 15 vrijwilligers en huurders.

Je werkt in het koffielokaal van De Meeuw, zo zie je veel bezoekers en buurtbewoners en weet je echt wat er speelt in de wijk! Super leuk, want zo kom je met mensen in contact die je anders niet zo snel zou ontmoeten! 

Mooi meegenomen! Je hebt toegang tot alle activiteiten die worden georganiseerd! Zo kan je meedoen aan kickboxen, bingo of Arabische les of bezoek een foto expositie.

Wat voor kennis of vaardigheiden zijn nodig?

  • Je hebt ervaring in PR/communicatie;
  • Je hebt kennis van social media en ervaring met het schrijven van teksten (online en offline);
  • Je bent betrokken, sociaal en kijkt niet snel ergens van op;
  • Je bent graag onder de mensen en verbindt je graag met de buurt;
  • Je maakt makkelijk contact en hebt 4 uur per week tijd om voor De Meeuw aan de slag te gaan.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Huis van de Wijk de Meeuw is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

Je bent onderdeel van een leuke organisatie dat zich inzet voor haar stad en de inwoners. Je komt te werken op een plek met veel gezelligheid, fijne mensen, goede koffie en veel vrijheid in het invullen en uitvoeren van deze vrijwilligersfunctie.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Je leert Amsterdam Noord op een nieuwe manier kennen en helpt De Meeuw aansluiten bij diverse bewoners van de wijk. Zo draag je bij aan de maatschappelijk functie van De Meeuw en de participatie van de buurtbewoners.

Werktijden

Dit mag je helemaal zelf bepalen. We schatten in dat je ongeveer vier uur per week bezig bent.
De Meeuw is op loopafstand van de pont en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan! Hierna krijg je een uitnodiging voor een kennismaking.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten