Digitaal buurtrestaurant

Gangmaker digitaal buurtrestaurant

Bij de Regenboog Buurtrestaurants brengen we kwetsbare buurtbewoners in contact met meer zelfredzame buurtgenoten. Samen eten gaat eenzaamheid van Amsterdammers tegen en versterkt de leefbaarheid -en gezelligheid- in de buurt. Nu de buurtrestaurants noodgedwongen gesloten zijn is de wereld van sommigen wel heel klein geworden.

 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een digitaal buurtrestaurant voor onze deelnemers willen begeleiden! Heb jij enige ervaring met online bijeenkomsten en lijkt het je leuk om gezamenlijk, maar veilig op afstand, met elkaar te eten?

In verschillende Amsterdamse buurthuizen maken onze vrijwilligers nog steeds een lekkere en gezonde maaltijd onder begeleiding van een (professionele) kok. Deze (twee gangen) maaltijden kunnen voor 3 euro opgehaald worden in verschillende stadsdelen.

Je haalt je maaltijd op, iedereen logt thuis in via Zoom, en je geniet samen van een hapje en een drankje! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf iets te koken.

Welke kennis en vaardigheden heb je nodig?

  • Je beschikt over een goede computer of laptop
  • Je beschikt over een goede webcam en microfoon
  • Je hebt enige ervaring met online bijeenkomsten
  • Je kunt werken met een programma zoals Zoom of bent bereid het te leren
  • Je spreekt Nederlands
  • Je bent enthousiast en weet dit goed over te brengen op anderen
  • Je bent geduldig en vriendelijk

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Goede begeleiding
  • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet zo snel mee in aanraking zou komen
  • Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Verbreed je horizon, vul je CV aan en ontmoet bijzondere mensen: de stad barst van de verhalen. Geef tijd en aandacht en bied een stadsgenoot in sociale armoede weer perspectief. Je draagt bij aan een mooier en liever Amsterdam waarin iedereen zich thuis voelt.

Werktijden

In overleg met de coördinator van De Regenboog Groep bepaal je de dag en het tijdstip van de activiteit.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten