Buurtrestaurant, gastheer (M/V/X), vrijwilligerswerk, vrijwilliger, amsterdam

Gastvrije vrijwilligers voor onze buurtrestaurants

Om te zorgen dat onze pannen blijven pruttelen en onze buurtbewoners blijven babbelen, zijn we altijd op zoek naar vrijwilligers. Ben je sociaal gedreven en culinair begaafd of andersom? Of ben je misschien ben je gewoon op zoek naar een gezellige plek waar je iets kunt betekenen voor andere Amsterdammers. Twijfel niet langer, kom het verschil maken als vrijwilliger bij de Regenboog Buurtrestaurants!
 

Wat is een buurtrestaurant?

Het buurtrestaurant is voor mensen die zich makkelijk eenzaam voelen of niet zo goed in hun vel zitten. Zij krijgen voor €5,- een heerlijk driegangenmenu en komen onder de mensen. Ook buurtbewoners eten regelmatig een hapje mee.

Wie zoeken wij?

Je houdt van een divers gezelschap en je zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt in het buurthuis. Daarnaast sta je stevig in je schoenen, hebt humor en kunt je enthousiasme ook overbrengen op anderen.

Locatie 

Voor de volgende buurtrestaurants zijn we op zoek naar een gastheer/vrouw:

  • Dinsdag: De Horizon – Hembrugstraat 156
  • Woensdag: De Banne - Bezaanjachtplein 243
  • Donderdag: De Gravin – Derde Schinkelstraat 9

Wat ga je doen?

Je verwelkomt de gasten, biedt een luisterend oor en geeft alle gasten de aandacht die zij verdienen. Daarbij werk je mee met de koks in een team van vrijwilligers. Je werkt van 17.00 tot uiterlijk 20.30 uur en bent verantwoordelijk voor een prettige sfeer. Serveren, afwassen, opruimen en het afrekenen met de gasten horen ook bij je verantwoordelijkheden.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Plezier in werken met groepen, je bent een sfeermaker die iedereen op zijn gemak stelt. Afrekenen met gasten gaat jou gemakkelijk af.

Wat krijg je er voor terug?

Je bent onderdeel van een leuke organisatie. Je ontmoet een hoop verschillende mensen en kunt iets betekenen voor Amsterdammers die het niet zo breed hebben. Kortom, je krijgt een leuke, uitdagende en leerzame vrijwilligersbaan. Je ontvangt ook een bescheiden vergoeding.

Hoe kom ik in aanmerking?

Na een gesprek en een korte inwerkperiode worden er afspraken gemaakt die bij jou passen.

Interesse of meer info?

Geef je op of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@deregenboog.org

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten