Homeservice, vrouw met verfbrander, fohn, klussendienst

Gezocht: Klusvrijwilliger Homeservice

Homeservice is een praktische dienstverlening voor en door mensen met een psychische beperking. Wij doen voornamelijk kleine klussen in huis en in de tuin. Denk hierbij aan behangen, verven en snoeien. Ook helpen we met boodschappen voor mensen die thuis zitten vanwege ziekte. Wij bieden een helpende hand voor mensen die binnen de doelgroep vallen om wonen een stuk aangenamer te maken.

Taakomschrijving
Je gaat zelfstandig, in duo of met de groep mee op pad. Je bent handig en vindt het leuk om te klussen. Je helpt mensen die psychische problemen hebben met klusjes in en om het huis. Werkzaamheden bestaan uit het schilderen van een muurtje, kozijn of deur, het leggen van een laminaat vloertje, het ophangen van een lamp of een plankje. Ook bieden we een helpende hand in de tuin bijvoorbeeld met snoeien of opruimen van een tuin. Dagelijks hebben we een groepsklus onder leiding van onze voorman/vrouw die je ook praktische tips kan geven of je bijvoorbeeld leert behangen.

De Homeservice heeft een eigen bus dus soms nemen we een opruimklus aan en helpen we een klant met het opruimen van zijn huis en het afvoeren van spullen.

 

Wie ben jij?
Je wilt je graag inzetten voor je medemens en hebt één of twee rechter handen. Ook weet je welke stappen je moet doorlopen als je een muurtje wilt schilderen of een plankje moet ophangen. Je kunt goed alleen of in een groepje werken en je bent niet bang om vieze handen te krijgen. Verder houd je van het onverwachte en kunt goed improviseren. Ook ben je sociaal ingesteld en wilt mensen helpen die moeite hebben met het arbeidsproces.

 

Wat krijg je er voor terug?

  • Als klusser ontmoet je een bonte groep klanten en collega-dienstverleners
  • Je helpt een kwetsbare Amsterdammer uit de brand
  • Je bent fysiek bezig
  • Je hebt toegang tot het trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie.
  • Je bent deel van een kleine, informele en levendige organisatie.
  • Je komt elke dag thuis met een verhaal en dat is nooit hetzelfde!
     

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
In Amsterdam wonen veel mensen met psychische klachten die daardoor niet alles zelf kunnen doen. Een extra handje in en om het huis kan voor hen een enorme hulp zijn. De Homeservice krijgt dan ook veel vragen binnen van mensen met een klus. Als vrijwilliger zet je jezelf in bij klanten die het niet altijd even gemakkelijk hebben. Dus je krijgt een paar heel gelukkige klanten, een leuke groep collega's en doet veel klus-ervaring op.

 

Werktijden
Homeservice is open op maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 17:00 uur. De meeste klussers zijn rond 15:00 klaar. Het fijnst zou zijn als je een dag per week beschikbaar bent maar heb je minder tijd en wil je wel meedoen? Reageer dan ook want dan kunnen we het erover hebben!

Hoe kom ik in aanmerking?

Vul het formulier hieronder in en verzend het. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten