koks in buurtrestaurant, vrijwilligerswerk, Amsterdam, de regenboog groep

Gezocht: Kok Buurtrestaurant

Om te zorgen dat onze pannen blijven pruttelen en onze buurtbewoners blijven babbelen, zijn we altijd op zoek naar koks.

Ben je sociaal gedreven en culinair begaafd of andersom? Gepensioneerd chef kok of aspirant keukenprins? Misschien ben je gewoon op zoek naar een gezellige plek waar je iets kunt betekenen voor andere Amsterdammers. Twijfel niet langer, kom het verschil maken als vrijwilliger bij de Regenboog Buurtrestaurants!

 

Wat is een buurtrestaurant?

Het buurtrestaurant is voor mensen die zich makkelijk eenzaam voelen of niet zo goed in hun vel zitten. Zij krijgen voor €5,- een heerlijk driegangenmenu en komen onder de mensen. Ook buurtbewoners eten regelmatig een hapje mee.

 

Wie zoeken wij?

Je staat stevig in je schoenen, vindt het leuk iets voor een ander te betekenen, hebt humor en kunt je enthousiasme ook overbrengen op anderen.

 

Wat ga je doen?

Minimaal een keer in de maand kook je met een team vrijwilligers een driegangenmaaltijd. Je werkt van 14.30 tot uiterlijk 20.30 uur en bent met je team verantwoordelijk voor een smakelijke maaltijd en een prettige sfeer. Ook het bedenken van het menu, boodschappen doen, afwassen en opruimen horen bij je verantwoordelijkheden.

 

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Plezier in werken met groepen, liefde voor koken, tenminste eens in de maand een dag beschikbaar, je ziet wat mensen nodig hebben en bent een goede spelverdeler.

 

Wat krijg je er voor terug?

Je bent onderdeel van een leuke organisatie en krijgt ondersteuning en de mogelijkheid trainingen te volgen. Je ontmoet een hoop verschillende mensen en kunt iets betekenen voor Amsterdammers die het niet zo breed hebben. Kortom, je krijgt een leuke, uitdagende en leerzame vrijwilligersbaan. Je ontvangt ook een bescheiden vergoeding.

 

Hoe kom ik in aanmerking?

Na een gesprek en een korte inwerkperiode worden er afspraken gemaakt die bij jou passen.

 

Interesse of meer info?

Geef je op of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@deregenboog.org

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten