Inloophuis Oud-West

Help dak- en thuislozen! Word ondersteuner/notulist

Voor de vergadering van de locatieraad van inloophuis Oud-West zijn we op zoek naar iemand die wil ondersteunen en notuleren. Past dit bij jou? Meld je aan als vrijwilliger!


Ieder inloophuis van De Regenboog Groep heeft een eigen locatieraad. Deze raad heeft één keer per maand (iedere tweede dinsdag van de maand om 13:00 uur) vergadering; de locatieraad vergadering. Hier worden zaken besproken die in het belang zijn van de bezoekers. Bezoekers en oud-bezoekers zijn daarom ook aanwezig bij het overleg, zodat ook zij hun stem kunnen laten horen over belangrijke zaken en verbeterpunten binnen het inloophuis. 

Gezamenlijk wordt gekeken of zaken anders of beter kunnen en de locatieraadleden dragen punten aan die ze willen bespreken met het locatiehoofd. 

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger houd je je bezig met het in goede banen leiden van de vergadering en sfeerbeheer. Een ander belangrijk onderdeel is het notuleren; het geven van een ordelijke en relevante samenvatting. Daarnaast ondersteun je de voorzitter bij zijn werkzaamheden tijdens de vergadering.  

Er is een laptop aanwezig dus er kan direct tijdens de vergadering meegetypt worden. 

Een vergadering duurt ongeveer 2 uur, daarnaast ben je ongeveer 1,5 uur per vergadering bezig om de notulen te verwerken. In totaal werk je dus ongeveer 3,5 uur per maand in deze functie. 

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

  • Je staat stevig in je schoenen
  • Je bent communicatief vaardig
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed
  • Je kunt goed notuleren en vindt dit leuk
  • Je bent woonachtig in (de omgeving) Amsterdam en voor een langere periode beschikbaar
  • Je hebt affiniteit met dak- en thuislozen en wilt iets voor hen betekenen

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

Je kunt iets betekenen voor dak- en thuislozen in Amsterdam. Je bent onderdeel van een leuke organisatie en krijgt ondersteuning en de mogelijkheid trainingen te volgen. Daarnaast ontwikkel en/of verbeter je je eigen talenten, krachten en vaardigheden. Ook is er een vrijwilligersvergoeding.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

De locatieraad vergadering is erg belangrijk voor de dak- en thuislozen van Amsterdam. Het is van belang dat bezoekers die bij De Regenboog Groep komen, zeggenschap hebben en mee kunnen praten over actuele zaken.
Daarnaast verbreedt het je horizon en ontmoet je mensen die je anders misschien niet was tegengekomen.

Werktijden

Iedere tweede dinsdag van de maand is de vergadering vanaf 13:00 tot ongeveer 15:00 uur.

Hoe kom je in aanmerking?

Heb je interesse of wil je meer weten? Meld je aan! Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken!

 

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten