Digimaatje

Help iemand met het leren van digitale vaardigheden!

De smartphone en computers zijn niet meer weg te denken, maar een grote groep Amsterdammers heeft niet geleerd hiermee om te gaan en kan hier hulp bij gebruiken. Ben je geduldig en wil je iemand hiermee helpen? Meld je aan als vrijwilliger! 

Er zijn veel mensen die nooit digitale vaardigheden hebben geleerd, omdat ze eenzaam zijn en geen netwerk hebben die het hen kan uitleggen. Of omdat ze laaggeletterd zijn, psychische klachten hebben of nieuw zijn in Nederland waardoor er een taalbarrière is. 

Voor hen is het project Digimaatjes opgezet. De Regenboog Groep biedt deelnemers ondersteuning door middel van vrijwilligers die aan huis de ins en outs van computer, tablet of smartphone uiteggen en samen gaan oefenen met digitale dingen.

Voor iemand die eenzaam is kan de telefoon een enorme stap zijn naar de buitenwereld. Denk bijvoorbeeld aan contact met instanties waar alles online moet tegenwoordig. Dat kan vaak veel onzekerheid en stress opleveren voor iemand die niet weet hoe daarmee om te gaan. 

Hier kan jij als vrijwilliger mee helpen! We zoeken geen doorgewinterde computerheld maar iemand die met zijn kennis en sociale vaardigheden rustig kan uitleggen en de tijd voor iemand neemt. Voorbeelden waar je mee zou kunnen helpen zijn: e-mailen, social media veilig gebruiken, apps downloaden, overzichten maken, virusscanner of helpen met bankieren of DigiD.

Spreekt dit je aan? Meld je dan aan als vrijwilliger!

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig?

 • Je redt jezelf goed in de digitale wereld en wil deze vaardigheden overbrengen op een ander;
 • Je kunt op een rustige en geduldige manier iets uitleggen;
 • Je kunt op een creatieve manier bepaalde handelingen vergemakkelijken;
 • Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en hebt een open houding;
 • Je hebt doorzettingsvermogen;
 • Je kun je goed luisteren en hebt een stabiele persoonlijkheid;
 • Je bent ouder dan 21 jaar;
 • Je bent een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal een half jaar tot een jaar.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod. Je krijgt ondersteunend oefen- en trainingsmateriaal. 

Wat krijg je ervoor terug?

 • Professionele begeleiding en intervisie;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen die je normaal niet zo snel zou ontmoeten;
 • Je maakt echt verschil in het leven van een ander;
 • Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Verbreed je horizon en ontmoet bijzondere mensen: de stad barst van de verhalen. Per jaar vragen maar liefst 1200 mensen om een maatje of een coach. Geef tijd en aandacht en bied een stadsgenoot in sociale armoede weer perspectief. Je draagt bij aan een mooier en liever Amsterdam waarin iedereen zich thuis voelt.

Werktijden

Samen met jouw deelnemer bepaal je de werktijden. Reken op een dagdeel per week of per 2 weken voor de periode van een half jaar tot een jaar.

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan! Hierna krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Na gesprek en training kun je aan de slag.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten