Financieel maatje

Help jij iemand met financiën en administratie?

Word financieel maatje en help iemand met zijn administratie of financiën! 1 op de 5 Amsterdammers leeft in armoede en die groep blijft groeien. Voor hen zoeken wij gemotiveerde vrijwilligers die helpen om orde en rust te brengen en samen naar een oplossing toe te werken.

Lijkt jou het leuk om iemand te helpen met de financiën en administratie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als financieel maatje neem je samen met je deelnemer de administratie door, creëer je overzicht, coach je op financiële zelfredzaamheid of ondersteun je in het traject naar schuldhulpverlening. 

Wil jij samen brieven openen, rekeningen doornemen, iemand helpen met budgetering en zo zorgen dat schulden in de toekomst voorkomen worden? Meld je dan aan als vrijwilliger! Tijdens de eerste periode met je deelnemer zal je hulp hard nodig zijn om rust en orde te scheppen. Ga ervan uit dat jullie elkaar dan wekelijks zien. Wanneer er meer overzicht is en jullie elkaar beter kennen, zal dit ongeveer eens per twee weken zijn. Jullie zijn voor de periode van een half jaar tot een jaar aan elkaar gekoppeld.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig?

 • Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen.
 • Je kunt goed luisteren.
 • Je hebt makkelijk financieel en/of administratief overzicht.
 • Je kunt orde scheppen in een chaotische situatie.
 • Je bent ouder dan 21 jaar.
 • Je bent een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal een half jaar tot een jaar.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Professionele begeleiding.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet snel mee in aanraking zou komen.
 • Je maakt echt verschil in het leven van een ander.
 • Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Je maakt het leven van een stadgenoot in armoede net een stukje zonniger. Zo draag je bij aan een mooier en liever Amsterdam waarin iedereen zich thuis voelt. Daarnaast verbreedt het je horizon en ontmoet je gegarandeerd een bijzonder persoon die je anders misschien niet was tegengekomen.

Werktijden

Samen met jouw deelnemer bepaal je de werktijden. Jullie zijn aan elkaar gekoppeld voor de periode van een half jaar tot een jaar.

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan! Hierna krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Na gesprek en training kun je aan de slag.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten