Gamers gezocht

Hou jij van gamen?

Ben jij er voor een jongere die zich alleen voelt of het spannend vindt dingen te ondernemen? Of voor iemand die gevlucht is en een nieuw bestaan op wil bouwen? En hou je van gamen? Word vrijwilliger!

Voor jongeren (12-28) uit Amsterdam en jongeren die gevlucht zijn en hier een nieuw leven opbouwen, zoeken we vrijwilligers. Gamen gebruik je hiermee om in contact te komen. Dezelfde hobby hebben verbindt immers! Maar je bent er ook voor je maatje om samen dingen te ondernemen, zoals een stuk wandelen, chillen, samen sporten of een keer naar de Arcadehal.

Veel jongeren die nieuw in Amsterdam of psychisch kwetsbaar zijn zitten in een sociaal isolement. Zij voelen zich alleen en kunnen niet dezelfde dingen ondernemen als hun leeftijdsgenoten. Door jouw aanwezigheid en positiviteit voelt jouw maatje zich minder alleen, krijgt hij of zij meer zelfvertrouwen, en werkt aan zijn of haar sociale vaardigheden.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Je bent nieuwsgierig naar anderen, maakt makkelijk contact en bent tussen de 18 en de 32 jaar. Je bent een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal 9 maanden.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod!

Wat krijg je ervoor terug?
  • Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie
  • Goede begeleiding en intervisie
  • Reiskostenvergoeding
  • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal nooit mee in aanraking zou komen
Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Verbreed je horizon, vul je CV aan en ontmoet bijzondere mensen: de stad barst van de verhalen! Per jaar vragen maar liefst 1200 mensen om een maatje. Geef tijd en aandacht en bied een stadsgenoot weer perspectief. Je draagt bij aan een mooier en liever Amsterdam waarin iedereen zich thuis voelt!

Werktijden

Samen met je maatje bepaal je wanneer jullie afspreken. Reken op een dagdeel wekelijks of tweewekelijks voor een periode van ongeveer 9-12 maanden.

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan! Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Na gesprek en training kun je aan de slag!

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten