Huis

Huizenzoeker voor economisch daklozen

Ben jij zo iemand die altijd als eerste weet als er een nieuwe actie online staat? Heb je plezier in online speurwerk, en wil je dat plezier inzetten voor een goed doel? Lees dan door!

Taakomschrijving

Wij zoeken een vrijwillige huizenzoeker! Iemand die ter ondersteuning van de spreekuren voor economische daklozen in onze stad alle up-to-date informatie over huisvestingsmogelijkheden uitzoekt en overdraagt.

Ondersteunen van medewerkers en andere vrijwilligers van de Regenboog Groep door up-to-date informatie uit te zoeken en te delen over huisvestingsmogelijkheden in en buiten Amsterdam. Het gaat dan om de zoektocht naar zowel tijdelijke huisvesting (anti-kraak, seizoenswoningen, nieuwe projecten etc.) als duurzame huisvesting (zowel sociale als particuliere huur). Behalve de research naar mogelijkheden is ook de overdracht van deze kennis naar (vrijwillige) collega’s een belangrijk onderdeel van de rol van Master Huizenzoeker.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn er nodig?

  • Goede online onderzoek vaardigheden.
  • Plezier in online struinen naar huisvestingsmogelijkheden.
  • Motivatie om vrijwillige collega’s die werken voor economische daklozen te ondersteunen.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod. 

Wat krijg je ervoor terug?

Directe waardering en dank van zowel mede vrijwilligers als Regenboog medewerkers als economisch dakloze Amsterdammers die soms door de bomen het bos niet meer zien.

Direct resultaat van je werk: up-to-date informatie over huisvestingsmogelijkheden kan het verschil maken in het leven van de economisch dakloze Amsterdammers die de Regenboog Groep ondersteunt. 

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Dit vrijwilligerswerk is substantieel waardevol voor de Regenboog Groep en de mensen waarmee wij werken. De zoektocht naar huisvesting is moeilijk voor velen van ons: hulp daarbij kan het verschil maken tussen dakloosheid en een nieuwe start naar een stabiel leven. 

Werktijden

Geheel zelf te bepalen. We vragen een inzet van ongeveer 4 uur per week, doordeweeks.

Hoe kom je in aanmerking?

Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Na gesprek en training kun je aan de slag. 

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten