Kapper voor dak- en thuislozen

Heb jij ervaring met knippen en scheren en heb je wat tijd over om de bezoekers van ons inloophuis er weer piekfijn uit te laten zien? Word dan onze huiskapper in inloophuis Oud-West!

Inloophuis Oud-West is een gezellig inloophuis aan Bilderdijkstraat 182. Bezoekers kunnen hier douchen, kleding ruilen, koffie drinken en een hapje eten. Het is vooral een plek om tot rust te komen en zaken te regelen met bijvoorbeeld een maatschappelijk werker.

Als kapper vrijwilliger word je ingezet om verschillende mensen, die weinig tot geen budget hebben, er weer verzorgd uit te laten zien. In het inloophuis is een ruimte waar je de bezoekers kan knippen. Wij zorgen voor een schaar & andere benodigdheden.

Naast het knippen is het fijn als je gezellig contact maakt met onze bezoekers. Het zou super zijn als je op regelmatige basis kunt komen. Dit kunnen we in overleg vaststellen. Afhankelijk van wat men wil (knippen of scheren) kun je ervan uitgaan dat je ongeveer vijf bezoekers per keer helpt.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
  • Je hebt een kappersopleiding afgerond en hebt ervaring met knippen; 
  • Je staat stevig in je schoenen en vindt het leuk iets voor een ander te betekenen;
  • Je bent open minded en staat respectvol tegenover cultuurverschillen en verschillende normen en waarden;
  • Je kunt praktisch en zelfstandig werken.
Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

Je bent onderdeel van een leuke organisatie en krijgt ondersteuning en de mogelijkheid trainingen te volgen. Je ontmoet een hoop verschillende mensen en kunt iets betekenen voor Amsterdammers. Kortom, je krijgt een leuke, uitdagende en leerzame vrijwilligersbaan.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Het vergroot je wereld en je ontmoet mensen die je anders nooit was tegengekomen en je ontplooit jezelf. Plus, je geeft mensen net wat meer zelfvertrouwen door een mooie coupe te knippen.

Werktijden

Het zou fijn zijn als je 2 x per maand zou kunnen komen (3 a 4 uur). Als je andere voorkeuren hebt, kunnen we het altijd overleggen.
Oud-West is dagelijks open van 08.30-15.00 uur. Op dinsdag is het inloophuis dicht, zaterdag is minder handig doordat er die dag veel activiteiten zijn.

Hoe kom je in aanmerking?

Heb je interesse of wil je meer weten, meld je aan! Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten