Hulpkok

Koks en afwassers voor buurtrestaurants

Om te zorgen dat onze pannen blijven pruttelen en onze buurtbewoners blijven babbelen, zijn we op zoek naar koks en afwassers. Ben jij een aspirant keukenprins(es)? Misschien ben je gewoon op zoek naar een gezellige plek waar je iets kunt betekenen voor andere Amsterdammers. Twijfel niet langer, kom het verschil maken als vrijwilliger bij de één van onze buurtrestaurants!

Wat is een buurtrestaurant?

Het buurtrestaurant is voor mensen die zich makkelijk eenzaam voelen of niet zo goed in hun vel zitten. Zij krijgen voor €5,- een heerlijk driegangenmenu en komen onder de mensen. Ook buurtbewoners eten regelmatig een hapje mee.

Wie zoeken wij?

Je bent vitaal en wil graag iets voor een ander betekenen. Je bent niet vies van de handjes uit de mouwen steken: groentes snijden, toetjes serveren, afwassen, opruimen. En dat alles met een glimlach!

Locaties en werktijden

We zijn op zoek naar:

  • Hulpkok(s) De Horizon (Hembrugstraat 156, 1013 XC Amsterdam) elke dinsdag 16:00 tot 20:30
  • Hoofdkok De Horizon (Hembrugstraat 156, 1013 XC Amsterdam) elke dinsdag 15:00 tot 20:30
  • Hoofdkok De Keyzer ( Czaar Peterstraat 12, 1018 SN Amsterdam) 1x in de 2 weken op woensdag 15:30 tot 20:30 
  • Afwassers zijn ook altijd heel erg welkom! 

Wat ga je doen?

Minimaal twee keer in de maand kook je met een team vrijwilligers een driegangenmaaltijd. Je werkt van 16:00 tot uiterlijk 20.30 uur en bent met je team verantwoordelijk voor een smakelijke maaltijd en een prettige sfeer. Ook het bedenken van het menu, afwassen en opruimen horen bij je verantwoordelijkheden.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

  • Je haalt plezier uit het werken in een team
  • Je houdt van koken of helpen in de keuken
  • Je bent tenminste twee keer per maand een dag beschikbaar

Wat krijg je ervoor terug?

Je bent onderdeel van een leuke organisatie en krijgt ondersteuning en de mogelijkheid trainingen te volgen. Je ontmoet een veel verschillende mensen en kunt iets betekenen voor Amsterdammers die het niet zo breed hebben. Kortom, je krijgt een leuke, uitdagende en leerzame vrijwilligersbaan. 

Hoe kom ik in aanmerking?

Meld je aan! Na een informeel kennismakingsgesprek worden er afspraken gemaakt die bij jou passen.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten