Kom deze winter helpen in de opvang voor dak- en thuislozen

Er komen koude dagen aan. Daarom openen wij weer de deuren van onze winteropvang voor dak- en thuislozen in de stad. De opvang is voor hen die bij het aanhoudende koude weer zelf geen onderdak kunnen vinden. Kom helpen als vrijwilliger!

De winteropvang in de stad is op verschillende locaties, zo ook in Inloophuis AMOC aan de Stadhouderskade. De opvang biedt vooral opvang aan EU-inwoners. Er worden veel Oost-Europese talen gesproken. Bezoekers kunnen hier terecht voor warmte, een slaapplek, eten en drinken, een warme douche en kledingruil. De opvang is van 1 december 2022 tot 1 april 2023.

Hoe ziet je werk eruit?

Je werkt in een team met andere vrijwilligers! Je bent vooral praktisch en actief bezig. Samen zorg je voor een ontspannen en goede sfeer. Je schenkt koffie en thee, smeert boterhammen en helpt met de maaltijden en het uitserveren. Je helpt ook met schoonmaken en het klaarmaken van de bedden.

Kennis en vaardigheden

Ervaring is fijn maar niet nodig. We vinden het vooral belangrijk dat een positieve instelling hebt en het leuk vindt iets voor een ander te betekenen. Je bent open minded en staat respectvol tegenover cultuurverschillen en verschillende normen en waarden. Je kunt praktisch werken, helpt graag en houdt van een goede sfeer. Spreek je daarnaast Engels en/of Nederlands of een andere Oost-Europese taal? Dat is helemaal geweldig! We vinden het fijn dat we op je kunnen rekenen!

Scholing

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je er voor terug?

Je bent onderdeel van een leuke organisatie. Je ontmoet een hoop verschillende mensen en kunt iets betekenen voor Amsterdammers. Kortom, je krijgt een leuke, uitdagende en leerzame vrijwilligersbaan.

Meerwaarde

Het vergroot je wereld! Je ontmoet mensen die je anders nooit was tegengekomen en je ontplooit jezelf. And last but not least: je hebt contact met mensen die je echt kan helpen!

Werktijden

Je shift is in de avond van 20:30 tot 23:00 uur en/of in de ochtend van 07:00 tot ongeveer 10:00 uur. We kunnen je hulp doordeweeks en in het weekend goed gebruiken! Werktijden gaan in overleg.
Waar? Inloophuis AMOC, Stadhouderskade 159, 1074 BC Amsterdam

Interesse of meer info?

Heb je interesse of wil je meer weten? Meld je aan! Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken!

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten