Transgender

Maatjes (v) voor transgender personen

Bij De Regenboog Groep in Amsterdam melden zich steeds vaker transgender personen. Ze willen een (nieuw) leven opbouwen en hebben daarbij ondersteuning nodig. Vaak leiden zij een teruggetrokken leven.

Ze voelen zich niet veilig, hebben geen netwerk, kampen soms met angsten, trauma’s of depressies. Net als ieder ander mens zouden ook zij graag regelmatig naar buiten te gaan, activiteiten ondernemen en vertrouwen in anderen krijgen. 

De Regenboog Groep ondersteunt hen door de inzet van buddy’s. Een buddy spreekt regelmatig met iemand af, ondersteunt bij vragen, helpt iemand op weg en kan een belangrijke rol spelen bij het opbouwen van een sociaal leven.

Wie zoeken wij?

Speciaal voor transgender personen zijn wij op zoek naar vrouwelijk buddy’s: begripvolle en lieve vrijwilligers. Als vrijwilliger is het belangrijk dat je je kunt inleven in iemand die een transitie heeft ondergaan. Je biedt een luisterend oor en vindt het leuk om samen te praten. Maar je gaat ook samen leuke dingen doen! 

Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?

  • Professionele begeleiding en intervisie
  • Gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie
  • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je niet zo snel mee in aanraking zou komen
  • Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Tijdsinvestering:

Heb jij 1 keer per week of per 2 weken een paar uur de tijd om iemand te ondersteunen? Je verbindt je voor 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op. Na 12 maanden kijken we samen of je aan een nieuw maatje gekoppeld wil worden, of misschien ander vrijwilligerswerk binnen De Regenboog wilt doen. 

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan! Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Na gesprek en training kun je aan de slag.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten