Transgender

Maatjes (vrouwen, transvrouwen en transmannen ) voor transgender personen gezocht

Bij De Regenboog Groep melden zich steeds vaker transgender personen. Ze willen een (nieuw) leven opbouwen en hebben daarbij ondersteuning nodig. Sommigen leiden een teruggetrokken leven en hebben geen netwerk. Ook angsten, trauma’s, depressies en een onveilig gevoel komen voor.

Wij ondersteunen hen door de inzet van buddy’s. Als buddy spreek je regelmatig met je deelnemer af, ondersteun je bij vragen, help je iemand op weg en kan je een belangrijke rol spelen bij het opbouwen van een sociaal leven. Met het uitzicht dat iemand vaker de deur uitgaat, activiteiten kan ondernemen en vertrouwen in anderen krijgt.

Wie zoeken wij?

Speciaal voor transgender personen zijn wij op zoek naar begripvolle en lieve vrijwilligers; vrouwen, transvrouwen en transmannen. Als vrijwilliger is het belangrijk dat je je kunt inleven in iemand die zich anders identificeert dan bij geboorte is geregistreerd. Je biedt een luisterend oor en vindt het leuk om samen te praten. Maar je gaat ook samen leuke dingen doen!

Waarom maatje worden bij De Regenboog Groep?

  • Professionele begeleiding en intervisie
  • Gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie
  • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je niet zo snel mee in aanraking zou komen
  • Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Tijdsinvestering:

Heb jij 1 keer per week of per 2 weken een paar uur de tijd om iemand te ondersteunen? Je verbindt je voor 12 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op. Na 12 maanden kijken we samen of je aan een nieuw maatje gekoppeld wil worden, of misschien ander vrijwilligerswerk binnen De Regenboog wilt doen.

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan! Na aanmelding krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Na gesprek en training kun je aan de slag.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten