Netwerkmaatjes gezocht voor ex-gedetineerden

Verbreed je horizon, vul je cv aan en ontmoet bijzondere mensen. Per jaar vragen maar liefst 1200 mensen om een maatje of een coach. Geef tijd en aandacht en bied een stadsgenoot in (sociale) armoede weer perspectief. Draag bij aan een mooier en aardiger Amsterdam; word Aardige Amsterdammer!

Wij zoeken netwerkmaatjes voor mensen met een detentieverleden en daarnaast een psychiatrische aandoening, een licht verstandelijke beperking of een verslavingsachtergrond. Deze groep wil weer deel uitmaken van de maatschappij en hierbij hoort natuurlijk een positief sociaal netwerk. Sta jij stevig in je schoenen, heb je geduld en wil je een positieve impact willen maken in het leven van deze Amsterdammers? Lees dan door!

Als maatje help je deze mensen op een activerende manier met het uitbreiden van zijn of haar sociale netwerk, bijvoorbeeld door samen te onderzoeken of oude contacten hersteld kunnen worden. Of door samen te zoeken naar buurtactiviteiten of vrijwilligerswerk. Daarnaast ben je er natuurlijk ook voor de gezelligheid en om leuke dingen te ondernemen.


Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig naar andere mensen, hebt een positieve en open instelling en staat sterk in je schoenen. Je hebt een stabiele persoonlijkheid en kunt goed luisteren. Je bent geduldig en contact met een complexe doelgroep is voor jou een uitdaging. Je bent minstens 25 jaar en bent minimaal een jaar een paar uur per twee weken beschikbaar.

Voor vrijwilligerswerk bij de Regenboog Groep vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag. Wij regelen de aanvraag en vergoeden de kosten.

Wat heeft De Regenboog Groep te bieden en wat maakt het werk de moeite waard?

  • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet zo snel mee in aanraking zou komen
  • Je maakt echt verschil in het leven van een ander
  • Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie i.s.m. specialisten van deze doelgroep
  • Professionele begeleiding en intervisie
  • Een interessante aanvulling op je cv

Interesse?

Meld je aan. Vul het formulier hieronder in of mail naar vrijwilligerswerk@deregenboog.org en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten