Notulist

Notuleren voor een goede zaak

Medezeggenschap is erg belangrijk voor de dak- en thuislozen van Amsterdam. Onze cliënt medezeggenschapsraden zoeken per direct iemand die wil notuleren bij overleggen met derden.

De taak van een notulist is om van een vergadering een ordelijke en relevante samenvatting te geven. Tijdens de vergadering komt het aan op goed luisteren en opschrijven wat voor alle raadsleden en cliënten van hun achterban straks het belangrijkste is om te weten. Naast de interne vergaderingen, notuleer je ook de overlegvergadering van de cliëntenraad met managers of de directeur en de vergaderingen van het Dagelijks Bestuur. Je notuleert een raadsvergadering van 3 uur en een Dagelijks Bestuursvergadering van 3 uur. Daarnaast ben je ongeveer 2 uur per vergadering bezig om de notulen te verwerken. Dus ongeveer 10 uur per maand per raad. Het aantal raden dat je gaat notuleren zal in overleg worden besloten.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

  • Je kunt met Word omgaan
  • Je beheerst de Nederlandse taal
  • Je hebt een goede concentratie/focus
  • Je bent woonachtig in de omgeving Amsterdam
  • Je bent voor een langere periode beschikbaar

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Je wordt ondersteund door coaching gericht op de taak en eventueel persoonlijk, als je tegen persoonlijke (werk)omstandigheden aanloopt.

Wat krijg je er voor terug?

Je helpt de cliëntenraad om een stem te geven aan mensen in hun achterban, die vaak moeilijk of niet gehoord worden. Deze stem wordt meegenomen in het beleid van de organisatie. Daarnaast ontwikkel en/of verbeter je je eigen talent, kracht en vaardigheid en krijg je waar nodig is ondersteuning of coaching. Tenslotte is er een vrijwilligersvergoeding.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Medezeggenschap is erg belangrijk voor de dak- en thuislozen van Amsterdam. Zo behouden zij autonomie en kunnen zij een stem geven aan de dak- en thuislozen van Amsterdam die daar niet toe in staat zijn. Bij de grote organisatie waar het hier om gaat wordt daardoor cliëntperspectief al bijna een heel natuurlijk onderdeel van het beleid.

Werktijden

De werktijden zijn overdag, meestal tussen 11:00 en 17:00.

Hoe kom je in aanmerking?

Heb je zin gekregen in deze functie? Of twijfel je ergens over? Neem dan vooral contact met ons op!

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten