Online vrijwilligers gezocht

Online groepsbegeleiders gezocht!

De Regenboog Groep is op zoek naar vrijwilligers die leuke online activiteiten voor onze deelnemers willen organiseren en begeleiden.

Heb jij enige ervaring met online bijeenkomsten en lijkt het je leuk om een online activiteit te organiseren? Bijvoorbeeld een creatieve workshop, een yoga- of zumbales, een kookles of een college over kunst en cultuur? Of ben jij goed in het begeleiden van een gezellige borrel of theekransje? 

Laat het ons dan weten! Het mag eenmalig zijn, maar het kan ook een wekelijkse activiteit worden. Alle ideeën zijn welkom; creatief of culinair, cultureel of sportief.

De Regenboog Groep organiseert (groeps)activiteiten voor mensen zonder dagbesteding en een beperkt sociaal netwerk. Nu de buurtrestaurants, bioscopen, cafés en theaters gesloten zijn is hun wereld wel heel klein geworden.

Jij kunt er voor zorgen dat ze weer gezellig bij elkaar kunnen komen, online, om samen een kopje koffie te drinken, een hobby uit te oefenen, bij te kletsen, in beweging te komen of iets nieuws te leren.

Welke kennis en vaardigheden heb je nodig?

  • Je beschikt over een goede computer of laptop
  • Je beschikt over een goede webcam en microfoon
  • Je hebt ervaring met online bijeenkomsten
  • Je kunt goed werken met een programma zoals Zoom
  • Je spreekt Nederlands
  • Je bent enthousiast en staat stevig in je schoenen 
  • Je bent geduldig en vriendelijk

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Goede begeleiding
  • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet zo snel mee in aanraking zou komen
  • Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Verbreed je horizon, vul je CV aan en ontmoet bijzondere mensen: de stad barst van de verhalen. Geef tijd en aandacht en bied een stadsgenoot in sociale armoede weer perspectief. Je draagt bij aan een mooier en liever Amsterdam waarin iedereen zich thuis voelt.

Werktijden

In overleg met de coördinator van De Regenboog Groep bepaal je de dag en het tijdstip van de activiteit.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten