dier en vriend, dierenvriend

Opvangers voor huisdieren gezocht!

Dier&Vriend steunt huisdiereigenaren door hun huisdier tijdelijk onder te brengen bij een vrijwillige opvanger. Zo heeft het dier onderdak en kan de baas de hulp en zorg krijgen die hij of zij zo hard nodig heeft. Wil jij tijdelijke opvanger zijn?

Wat is Dier&Vriend?

Dier&Vriend is er voor huisdiereigenaren die tijdelijk opgenomen worden in een maatschappelijk opvang. Hier kunnen mensen met therapeutische hulp hun leven weer op de rit krijgen. Bijvoorbeeld bij psychiatrische problemen of door een verslaving. In deze opvang mogen huisdieren helaas niet komen. De baasjes hebben vaak problemen op allerlei gebieden en hebben daardoor geen netwerk of geld om hun huisdier veilig onder te brengen. Dit is vaak een reden voor eigenaren om af te zien van opname. Daarom zoeken wij vrijwillige dierenopvangers zodat de eigenaar de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. 

Wie ben jij?

Je wilt graag mede-dierenliefhebbers in nood helpen met de opvang van hun huisdier. Als opvanger neem je voor maximaal een half jaar een dier in huis. Een hond of een kat, maar het kan ook een vogeltje zijn. Belangrijks is dat jij en je tijdelijke huisdier matchen, je kunt dus altijd aangeven welk soort dier je wilt helpen. Als opvanger weet je dat de dieren soms een turbulente tijd achter de rug hebben en helpt zo de dieren aan een rustige en stabiele plek.  Ook houd je een logboek bij zodat de eigenaar weet hoe het met zijn of haar dier gaat. 

  • Je hebt een geschikte omgeving voor de opvang van het toegewezen huisdier
  • Je hebt genoeg tijd om voor het dier te zorgen en rust en stabiliteit te geven
  • Je zorgt voor het dier alsof het je eigen dier is
  • Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen 
  • Je neemt het dier, indien nodig, naar de dierenarts
  • Je kunt na max. 6 maanden afscheid nemen van het dier

Wat krijg je er voor terug?

  • Je draagt bij aan het verbeteren van het leven van de eigenaar en ook aan het leven van het dier
  • Je hebt voor een bepaalde tijd een dier in je leven waar je voor kunt zorgen
  • Een zeer interessante en leerzame ervaring
  • Alle onkosten tijdens de opvang worden vergoed, zoals de eerste verplichte dierenarts-check

Samen met de andere opvangers kun je een EHBO cursus volgen bij de dierenambulance en krijg je gerichte begeleiding vanuit De Regenboog Groep. Ook heb je gratis toegang tot het interessante trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie. 

Hoe kom je in aanmerking?

Mail naar vrijwilligerswerk@deregenboog.org! Omdat wij de dieren duurzaam willen koppelen, kan het zijn dat je na je intake iets langer moet wachten op je opvanghuisdier.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten