Klusvrijwilligers

Parentshouse is op zoek naar: handige types

Hou jij van klussen? Geeft een mooi gewit muurtje je voldoening? En ben je het komende half jaar beschikbaar om zo nu en dan een dagdeel te helpen, in een klein klusteam? Samen met een aantal andere vrijwilligers zorgen jullie ervoor dat een gezin weer een fijn en veilig thuis krijgt. 

Het gaat om het opknappen van de Parentshouses. Dit project is er voor gescheiden ouders in Amsterdam die na of tijdens de scheiding op zoek zijn naar een plek om te wonen, en zo ook hun kinderen te kunnen blijven zien. Parentshouse biedt een tijdelijke (maximaal 1 jaar) woonplek. Als ouder huur je in een Parentshouse je eigen slaapkamer en de overige voorzieningen deel je met 2 andere ouders en parttime hun kinderen. Kortom: het zijn gezellige, drukke huizen waarin een hoop reuring is. 

Na een aantal jaar bewoning door verschillende ouders en hun kinderen kan het Parentshouse wel een opknapbeurt gebruiken. Denk aan: verven, nieuw vloertje leggen en het kalkvrij maken van de badkamers. En wanneer de kringloopwinkels open zijn misschien nog wat leuke meubels scoren! In sommige gevallen zullen er ouders aanhaken om te helpen klussen maar soms zal dat ook niet mogelijk zijn.

Welke kennis en vaardigheden heb je nodig?

  • Je houdt van klussen
  • Je bent een aanpakker
  • Ervaring in klussen is niet noodzakelijk 
  • Je bent 4 of 5 dagdelen beschikbaar in het komende half jaar

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een gezellige samenwerking met de andere klussers
  • Leuke ontmoetingen met ouders en kinderen
  • Je maakt echt verschil in het leven van een ander

Verbreed je horizon, vul je CV aan en ontmoet bijzondere mensen: de stad barst van de verhalen. Geef tijd en aandacht en bied een stadsgenoot in (sociale) armoede weer perspectief. Je draagt bij aan een mooier en liever Amsterdam waarin iedereen zich thuis voelt.

Werktijden

In overleg met de coördinator van De Regenboog Groep bepaal je de werkdagen en werktijden.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten