Badhuis Da Costa

Vrijwilliger voor sociaal badhuis en sauna gezocht!

Ben je open minded, sta je stevig in je schoenen en vind je het bovenal leuk om iets voor stadsgenoten te betekenen? Word vrijwilliger in ons Badhuis en Sauna Da Costa!

Badhuis en Sauna Da Costa in Oud-West, opgericht in 1903, is het enige badhuis van héél Nederland dat nog echt als sociaal badhuis in gebruik is. Het is een plek waar stadsgenoten zonder eigen douche of bad gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Er is ook een eenvoudige maar goede sauna en massageruimte.

Het motto “Sociaal sinds 1903” betekent o.a. dat het alleen bestaat dankzij de inzet van het hardwerkende team. Deze 40 vrijwilligers staan zeven dagen per week klaar om gasten te ontvangen en hen van badhanddoeken, slippers en een drankje te voorzien. 

De werkzaamheden voor jou als vrijwilliger bestaan uit schoonmaken, handdoeken wassen en bar- en baliewerkzaamheden in het badhuisgedeelte, dus niet in de sauna. Je werkt in een omgeving waar veel ruimte is voor eigen initiatief. Er zijn vaak activiteiten waaraan je mee kunt doen en buiten je diensten kun je gebruik maken van de sauna.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Je hebt een positieve instelling en je bent sociaal, dit vinden wij belangrijker dan werkervaring. Je staat stevig in je schoenen en vindt het leuk iets voor een ander te betekenen. Je bent open minded en staat respectvol tegenover cultuurverschillen en verschillende normen en waarden. 

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

Je bent onderdeel van een leuk team op een unieke plek. Je ontmoet een hoop verschillende mensen en kunt iets betekenen voor Amsterdammers. Kortom, je krijgt een leuke, uitdagende en leerzame vrijwilligersbaan.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Het verbreedt je horizon en je ontmoet bijzondere mensen die je anders misschien niet was tegengekomen.

Werktijden

Ga uit van een dienst per week, deze is van 09.00 tot 14:00 uur.
We zoeken iemand voor de zondag en iemand die flexibele uren wilt draaien.

Hoe kom je in aanmerking?

Heb je interesse of wil je meer weten? Meld je aan! Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken!

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten