Dier & Vriend

Wandelmaatje met hond

Vind jij het leuk om samen met iemand met jouw hond te wandelen in Amsterdam? Trek dan je schoenen aan en meld je aan bij Dier & Vriend!

De paden op, de lanen in! We zoeken enthousiaste, sociale vrijwilligers die een hond hebben en die het leuk vinden om een keer per week of per twee weken samen te gaan wandelen met een deelnemer die ook een hond heeft. Jij en je deelnemer kunnen zelf de invulling bepalen. Ga je het Vondelpark in of doe je een rondje over de grachten? Meestal heeft de deelnemer een psychiatrische achtergrond en een klein sociaal netwerk. En veel affiniteit met honden, of dieren in het algemeen. De gezelligheid en beweging van het wandelen is goed voor iedereen.

Wat we vragen:

  • Je hebt een hond
  • Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en vindt mensen niet snel raar
  • Een persoonlijk verhaal of een afwijkende levensstijl vind je een verrijking voor jezelf
  • Je wil graag bijdragen aan een mooiere stad waarin niemand zich alleen hoeft te voelen
  • Je vindt het leuk om samen te wandelen
  • Je kunt goed luisteren en je hebt een stabiele persoonlijkheid
  • Je bent ouder dan 21 jaar
  • Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar

Wat krijg je ervoor terug?

Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet zo snel mee in aanraking zou komen. Je maakt echt verschil in het leven van een ander.

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Dit vrijwilligerswerk is waardevol voor de deelnemer met wie jij gaat wandelen. Diegene is actief bezig, onder de mensen en dat betekent veel voor iemand die eenzaam is.

Tijdsinvestering

Als Regenboog-vrijwilliger spreek je eens in de twee weken of eens per week een paar uurtjes af met jouw maatje. Je verbindt je voor 6 maanden aan je maatje; zo bouw je echt een band op. Na 6 maanden kijken we samen of je nog 6 maanden zo wilt doorgaan, aan een nieuw maatje gekoppeld wil worden, of misschien ander vrijwilligerswerk binnen De Regenboog wilt doen.

Werktijden

Dit kunnen jij en je deelnemer zelf bepalen. Ga ervan uit dat een wandeling een uur tot twee uur duurt.

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten