Wil jij iets voor een ander betekenen in Zuidoost?

Voor een grote groep mensen is het niet vanzelfsprekend om met veel mensen contact te hebben of om dingen te ondernemen omdat zij psychische klachten hebben. Wil jij hen helpen in Zuidoost? 

Zuidoost is multicultureel, alle werelden komen hier samen! Dat maakt het zo mooi! Maar voor sommige mensen die hier wonen zijn bepaalde dingen niet vanzelfsprekend, zoals met vrienden afspreken, de fiets pakken om naar de markt te gaan of sporten. Zij hebben bijvoorbeeld een angststoornis, depressie, burn-out klachten of een psychose gehad en zitten daardoor in een sociaal isolement.  

Wil jij er voor diegene zijn? Denk aan je buurman of buurvrouw. Samen naar de markt op het Anton de Komplein, bij de Smeltkroes een Roti eten of samen fietsen langs het Gein. Meld je dan aan als vrijwilliger in Zuidoost! 

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

 • Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en hebt een open houding;
 • Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen;
 • Je kunt je goed luisteren en hebt een stabiele persoonlijkheid;
 • Je staat respectvol tegenover cultuurverschillen en verschillende normen en waarden;
 • Je bent een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal een half jaar tot een jaar.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een onvergetelijke ervaring waarbij je in contact komt met mensen waar je normaal niet snel mee in aanraking zou komen;
 • Je maakt echt verschil in het leven van een ander;
 • Gratis trainingen en cursussen van de Vrijwilligersacademie;
 • Professionele begeleiding en intervisie;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Onkostenvergoeding (bij activiteiten).

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Je maakt het leven van iemand in jouw buurt net een stukje zonniger. Daarnaast verbreedt het je horizon en ontmoet je een bijzonder persoon die je anders misschien niet was tegengekomen.

Werktijden

Samen met jouw deelnemer bepaal je de locatie en tijd. Reken op een dagdeel per week of per 2 weken voor de periode van een half jaar tot een jaar.

Hoe kom je in aanmerking?

Meld je aan! Hierna krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek met een coördinator. Na gesprek en training kun je aan de slag.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten