Opvang Dier & Vriend

Wil jij tijdelijk een huisdier opvangen?

Dier&Vriend helpt huisdiereigenaren door hun huisdier tijdelijk onder te brengen bij een vrijwilliger. Zo heeft het dier onderdak en krijgt de baas de zorg die hij of zij nodig heeft. 

Ook zo gek op die lieve wat grotere honden? Zie jij jezelf al wandelen met zo'n lieve "opvangbeer"? Wij zoeken vrijwilligers die voor een tijdje grote honden thuis willen opvangen. Vrijwilligers die weten dat kleine honden druktemakertjes zijn en vaak veel tijd en ruimte innemen, en dat je grote honden vooral goed moet uitlaten, maar dat zij daarna heerlijk in hun mand gaan uitrusten. Je hoeft dus niet persé een groot appartement te hebben.  Jij blij, het baasje blij en de hond al helemaal!

Naast opvang voor grote honden, zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die een ander huisdier (bijvoorbeeld kleine hond, kat of konijn) willen opvangen. 

ZIe je het al voor je? Komende herfst en winter lekker knuffelen met je eigen verwarminkje?

Dier & Vriend

Dier&Vriend is er voor huisdiereigenaren die tijdelijk opgenomen worden in een maatschappelijk opvang. Hier kunnen mensen met therapeutische hulp hun leven weer op de rit krijgen. Bijvoorbeeld bij psychiatrische problemen of door een verslaving. In deze opvang mogen huisdieren helaas niet komen. De baasjes hebben vaak problemen op allerlei gebieden en hebben daardoor geen netwerk of geld om hun huisdier veilig onder te brengen. Dit is vaak een reden voor eigenaren om af te zien van opname. Daarom zoeken wij vrijwillige dierenopvangers zodat de eigenaar de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Als opvanger neem je voor maximaal een half jaar een huisdier in huis.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig?

  • Je hebt een geschikte omgeving voor de opvang van het toegewezen huisdier.
  • Je hebt genoeg tijd om voor het dier te zorgen en rust en stabiliteit te geven.
  • Je zorgt voor het dier alsof het je eigen dier is.
  • Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen.
  • Je neemt het dier, indien nodig, naar de dierenarts.
  • Je kunt na max. 6 maanden afscheid nemen van het dier.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Je krijgt gerichte begeleiding vanuit De Regenboog Groep. Ook heb je gratis toegang tot het interessante trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Je draagt bij aan het verbeteren van het leven van de eigenaar en ook aan het leven van het dier.
  • Je hebt voor een bepaalde tijd een dier in je leven waar je voor kunt zorgen.
  • Een zeer interessante en leerzame ervaring.
  • Alle onkosten tijdens de opvang worden vergoed, zoals de eerste verplichte dierenarts-check.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Verbreed je horizon, vul je cv aan en ontmoet bijzondere mensen en dieren. Geef tijd en aandacht en biedt een stadsgenoot in sociale armoede weer perspectief. Je draagt bij aan een mooier en liever Amsterdam waarin iedereen zich thuis voelt.

Werktijden

Voor maximaal een half jaar wordt een dier aan je gekoppeld. Je zult gedurende deze maanden voor het dier klaar kunnen staan.

Hoe kom je in aanmerking?

Reageer op deze vacature! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Omdat wij de dieren duurzaam willen koppelen, kan het zijn dat je na je intake iets langer moet wachten op je opvanghuisdier.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten