Maatje van vluchteling

Word maatje van een vluchteling uit Oekraïne

Er is een verschrikkelijke oorlog aan de gang in Oekraïne, miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen. Ook in Amsterdam zoeken Oekraïners bescherming, wij vangen hen op in verschillende opvanglocaties. Met een team van medewerkers en vrijwilligers staan wij klaar om de vluchtelingen in deze moeilijke en emotionele tijd bij te staan. 

Wat kun jij doen om te helpen? Word maatje van iemand die gevlucht is en nu in Amsterdam verblijft.

Wat ga je doen?

Ten eerste zal je een erg grote steun zijn voor degene aan wie je gekoppeld bent, je bent iemand waar je maatje bij terecht kan met een verhaal of vraag. Je kan diegene helpen met de stad te leren kennen.
Je bent er ook voor het leren van de Nederlandse of Engelse taal, op een laagdrempelige manier. Zodat je maatje stappen kan zetten in de nieuwe stad, want pas als je de taal spreekt en begrijpt, kan je een netwerk uitbreiden, een studie volgen of een baan vinden. 

Voor de groep gevluchte LHBT+’ers zoeken we ook maatjes; mensen die zich verbonden voelen met de community. Je bent enigszins op de hoogte van de LHBT+ community in de stad en kan iemand hier wegwijs in maken.

Wat vragen we?
 • Je spreekt Engels, Oekraïens of Russisch is handig maar niet noodzakelijk;
 • Je oordeelt en discrimineert niet;
 • Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen;
 • Je kunt goed luisteren en hebt een stabiele persoonlijkheid;
 • Je bent ouder dan 18 jaar;
 • Je bent een minimaal 6 maanden een paar uur per week of per twee weken beschikbaar.
Wat krijg je ervoor terug?
 • Professionele begeleiding;
 • Een vrijwilligersvergoeding van max. 9 euro per keer om te besteden aan een activiteit met je deelnemer;
 • Je maakt echt verschil in het leven van een ander;
 • Gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod van de Vrijwilligersacademie.
Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Werktijden

Samen met jouw maatje bepaal je de tijden. In het begin is het wenselijk om wekelijks een dagdeel met je maatje af te spreken, na een tijdje kan dit ook per week of per 2 weken.

Help bij het zoeken naar opvang voor huisdieren

Huisdieren kunnen niet in de opvang verblijven. Voor hen zoeken we gastgezinnen. Je kunt als vrijwilliger helpen op twee manieren:

 • Inventarisatie gastgezinnen: als vrijwilliger in deze rol werk je vanuit huis en zorg je er telefonisch voor dat de inventarisatie van de potentiële gastgezinnen zo volledig mogelijk gedaan wordt om zo een perfecte match te kunnen maken tussen het gastgezin en huisdier.
 • Matching: als vrijwilliger in deze rol werk je vanuit huis en zorg je voor een perfecte match tussen een gastgezin en de Oekraïense vluchteling(-en) met hun huisdier(-en).

Meer info en aanmelden via: https://www.hulpvoordierenuitoekraine.nl/nl/vacatures/

Aanmelden

Wil je maatje worden? Meld je hieronder aan en wij nemen hierna zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten