Inloophuis

Word vrijwilliger in inloophuis Makom in De Pijp

Ben je open minded, sta je stevig in je schoenen en vind je het bovenal leuk om iets voor dak- en thuislozen te betekenen? Dan zijn wij op zoek naar jou in inloophuis Makom!

Inloophuis Makom is gevestigd aan de Van Ostadestraat in De Pijp. Bezoekers kunnen hier douchen, kleding ruilen, koffie drinken en een hapje eten. Er zijn veel activiteiten, ook in de avonduren. Zo is er elke week een bioscoopavond en een open podium waar bezoekers onder meer gedichten voordragen en liedjes zingen. Ook is er een kunstsuite waar mensen creatief kunnen werken.

Je werkt met een boeiende doelgroep en geen dag is hetzelfde. Met de andere vrijwilligers zorg je voor een ontspannen en goede sfeer. Je schenkt koffie en thee en maakt boterhammen. Maar je bent ook inzetbaar bij de douches of de kledingruil. En natuurlijk schuif je aan bij bezoekers voor het maken van een praatje.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Je staat stevig in je schoenen en vindt het leuk iets voor een ander te betekenen. Je bent open minded en staat respectvol tegenover cultuurverschillen en verschillende normen en waarden. Ook ben je geduldig en kun je goed het overzicht houden. Je kunt samenwerken, taken individueel op je nemen en houdt van een goede sfeer.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod.

Wat krijg je ervoor terug?

Je bent onderdeel van een leuke organisatie en krijgt ondersteuning en de mogelijkheid trainingen te volgen. Je ontmoet een hoop verschillende mensen en kunt iets betekenen voor Amsterdammers. Kortom, je krijgt een leuke, uitdagende en leerzame vrijwilligersbaan.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligersbestaan?Het verbreedt je horizon en je ontmoet bijzondere mensen die je anders misschien niet was tegengekomen.

Werktijden

Je werkt wekelijks een vast dagdeel.

Op dit moment zoeken we vrijwilligers voor:
Zaterdag 12:00-17:00 uur
Zondag 09:00-17:00 uur of een deel daarvan
Donderdag 12:00-19:30 uur of een deel daarvan

Hoe kom je in aanmerking?

Heb je interesse of wil je meer weten, meld je aan! Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken!

Wil je graag helpen maar weet je niet hoe?

Geen probleem! Wij kennen heel veel mensen die graag een maatje willen en we hebben veel activiteiten die jou hulp kunnen gebruiken. Bel ons op 020-5317600 of laat je gegevens achter, dan helpen wij je verder.

Stuur een mail

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten