De Kloof (inloophuis)

In De Kloof is iedereen welkom. Het inloophuis is gevestigd in een oud pand vol gangetjes en erkers en in elke ruimte gebeurt wat.

Zoals in de grote inloopruimte waar bezoekers rustig een kopje koffie kunnen drinken, maar ook bijvoorbeeld op regenachtige dagen een film kunnen kijken. De Kloof is de oudste Amsterdamse opvang van dak- en thuislozen, opgericht door de katholieke St. Vincentiusvereniging. Gevestigd in het souterrain van een monumentaal grachtenpand aan de Kloveniersburgwal, midden in het centrum van de stad. De Kloof laat zich nog het beste vergelijken met een bijenkorf. De ruimte heeft de intimiteit van een mooi ingerichte kelder, maar is altijd volgepakt met met bezoekers uit alle windstreken van de stad.

De Kloof hanteert een uniek systeem waarbij bezoekers ’s morgens een kaart krijgen met een nummer erop. Wie het eerst komt heeft het beste nummer, en is ’s middags als een van de eersten aan de beurt voor een van de faciliteiten. In de Kloof kunnen bezoekers zich douchen, kleding ruilen, koffie drinken en wat eten. Het is ook vooral een plek om tot rust te komen en zaken te regelen met bijvoorbeeld een maatschappelijk werker.

 

Openingstijden: 

Maandag tot en met zaterdag: 09:00-15:00

Contact

E-mail: dekloof@deregenboog.org

 

Locatie informatie

De Kloof (inloophuis)

Kloveniersburgwal 95
1011 KB, AMSTERDAM
Telefoonnummer020 - 618 96 49

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten