Colors Wasserette

Geen wasmachine of zelfs geen huis en toch je kleren schoon en droog? Dat kan bij de Colors Wasserette! 

Colors, wasserette, daklozen, amsterdam

Voor bezoekers en deelnemers van De Regenboog Groep kost een wasbeurt €1,-.
Wil je wassen wat je aanhebt? We hebben ruilkleding, en je kunt ook schone tweedehands kleding bij ons kopen.

Openingstijden wasserette

Dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 15:00 uur
 

De verwerkingstijd is afhankelijk van drukte: first come, first serve! Dus zorg dat je op tijd bent, dan lukt het om de was dezelfde dag nog schoon te krijgen.

Was, strijk, vouw en bezorg

Er zijn drie wasmachines en drie drogers die zo ongeveer de hele dag draaien. Dagelijks werken er mensen in een werktraject in de wasserette. Er is een ochtend- en een middagploeg, die wassen, strijken en vouwen. We brengen de was met de bakfiets rond bij de verschillende locaties in de stad. Dat is mooi werk: het levert voldoening op, dagritme en contact.  

Was voor hen en de groep

Colors doet de was voor individuele daklozen, maar ook voor de Nachtopvang in Zelfbeheer (NOIZ). De NoiZ vind je in diverse inloophuizen. Het zijn economisch daklozen die er zelf hun overnachting regelen als de bezoekers van overdag vertrokken zijn. De was, zoals beddengoed, wordt door de wasserette verzorgd. Als het vriest is het aantal slapers in de inloophuizen nog groter, ook hun was gaat naar de Colors wasserette.

Inzamelen kleding

Heb je goede kleding over? Lever die dan bij ons in. We zorgen dat het terecht komt bij mensen die geen nieuwe kleding kunnen betalen. 

Vooral mannen worden dakloos, dus we hebben veel (warme) herenkleding nodig. Verder lopen daklozen hele dagen op straat. Schoenen slijten dan snel. Dus ook schoenen zijn welkom. Inleveren kan behalve bij Colors ook bij een van de inloophuizen. Je vindt de inloophuizen via de knop hieronder.

AFLEVERADRESSEN

Bilderdijkstraat 184 │1053 LD Amsterdam │ 06-82 59 42 67 │colors@deregenboog.org

kleding, daklozen, ruilen, inleveren

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten