Flowers from the cardboard hotel, de regenboog groep, rainbow soul club, catalogus
€17,00

Flowers from the cardboard hotel

Boeken

De lezer wordt mee op reis genomen aan de hand van twee indringende levensverhalen van dakloze mannen met een verslaving. Geïllustreerd met kunstwerken die uiting geven aan ervaringen en verlangens die horen bij het roerige leven op straat.

Kunstenares en oprichter van Rainbow Soulclub Saskia Jansen: “Onze vooroordelen over dakloze gebruikers kloppen niet. Zo zijn onze dakloze mannen helemaal niet zo zielig en hebben niet per sé een slechte jeugd gehad”. De kunst laat zich niet kenmerken volgens Jansen maar het proces van creëren maakt een mens rustig en vrolijk van binnen.

De Rainbow Souclub is een initiatief van beeldend kunstenaars Saskia Janssen en George Korsmit. Sinds 2005 werken ze als vrijwilligers bij De Regenboog Groep; opvang voor dak-en thuislozen en verslaafden in Amsterdam. Onder de naam Rainbow Soulclub organiseren ze ontmoetingen en samenwerking tussen kunstenaars, kunstacademie studenten en bezoekers van De Regenboog. Flowers from the Cardboard Hotel: Rainbow Soulclub 2005-2015 is een selectie uit het archief en bijeengebracht ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van De Regenboog Groep.

 

Flowers from the Cardboard Hotel;
Rainbowbow Soulclub 2005-2015,
256 pag./ ca. 220 illustraties
Tekst: Alexis, Saskia Janssen, Clifton Lettering, Roy Telgt
Vormgeving: Jaan Evart
Vertaling Ned./Eng.: Andrew May;
Editing: Saskia Janssen en George Korsmit
ISBN 978-90-818-783-2-6;

www.rainbowsoulclub.nl
www.instagram.com/rainbowsoulclub