Goed bezig! Werk werkt

 

Wij streven er naar dat alle Amsterdammers actief kunnen deelnemen aan de samenleving. Voor mensen die (momenteel) niet in staat zijn om zelfstandig betaald of vrijwilligerswerk te doen, is er De Regenboog Groep. We bieden de mogelijkheid om actief mee te doen, erbij te horen, je te ontwikkelen en terugval of uitsluiting te voorkomen. Daarbij is het leuk om nuttig bezig te zijn, onder de mensen te komen, samen te werken en iets nieuws te leren.

direct aanmelden

 

WERK WERKT, ACTIVERING , re-integratie, dagbesteding, DE REGENBOOG GROEP

Voor wie?

Onze werkplekken zijn geschikt voor de meeste Amsterdammers vanaf 18 jaar, die er niet in slagen om hun tijd op een leuke of nuttige manier in te vullen met betaald werk of vrijwilligerswerk. Of je in aanmerking komt voor werken bij De regenboog Groep bepalen we in een persoonlijk gesprek. Soms kunnen we telefonisch al een redelijke inschatting maken. Neem bij twijfel vooral contact op. Ook als je niet bij ons aan de slag kunt, helpen wij je graag op weg, bijvoorbeeld bij een andere organisatie.

Doel

De gemeente spreekt van dagbesteding, maar wij hebben het liever over werk. Wij helpen je aan zelfstandig werk, betaald, gesubsidieerd of vrijwillig. Als je dat zelf wilt. Met welk doel je van start gaat hangt van je situatie af, van wat je al kan en hoe makkelijk je leert. Je bepaalt zelf jouw leerdoelen, voorbeelden van leerdoelen zijn: dagritme opbouwen, omgaan met feedback of een vak leren.

creatief werk, re-integratie, werkervaring, dagbesteding

Passend werk

Wij willen iedereen een passende werkplek aan bieden. Daarom hebben we heel veel verschillende werkzaamheden en hebben onze de werkplekken allemaal een heel eigen sfeer. Op welke plek je terecht komt, hangt af van je belangstelling en je wensen, maar ook of je ergens goed past. Of je past hangt bijvoorbeeld af van de sfeer, de werkdruk, de grootte en samenstelling van de groep en of wij het werk kunnen afstemmen op jouw leerdoelen. Je trajectbegeleider helpt je bij het maken van de juiste keuze.

facilitair werk, werkervaring, activering,

Begeleiding

Op jouw werkplek is een begeleider. Deze is de baas tijdens het werk en bespreekt met je wat je gaat doen en hoe. Daarnaast heb je ook een trajectcoach. Daarmee bespreek je voordat je begint waar je gaat werken en nadat je gestart bent ook het met je gaat tijdens het werken. Samen met werkbegeleider en trajectcoach zorg je dat je jouw doelen bereikt. De trajectcoach kan je adviseren over je toekomstmogelijkheden en hulpvragen. Minstens één keer per jaar bespreek je met beide begeleiders hoe het met je werk gaat. Daarbij gebruiken ze een speciale methode (de Individuele Vraaggerichte Benadering) om jouw functioneren en jouw groei duidelijk te maken. Je Trajectcoach kan je hier meer over vertellen.

koken en bediening, re-integratie, dagbesteding, werkervaring

Werktijden & Dagdelen

>Bij De Regenboog Groep maken je afspraken over je werkrooster. Jouw werktijden zijn afhankelijk van je eigen wensen, de werkplaats waar je werkt en de beschikbaarheid van werkplekken. Je maakt hierover afspraken met je werkbegeleider. Op sommige plekken werken we ook in de avonden en/of weekends; bijvoorbeeld in de horeca.

Een dagdeel werken bij De Regenboog is 3 of 4 uur. Dat hangt af van jouw werkplek. Je werkt 2 tot 6 dagdelen per week en maximaal 2 dagdelen per dag. Bij sommige projecten die we ‘sociale firma’ noemen kun je tot 8 dagdelen per week werken.

Vergoeding

Je krijgt een onkostenvergoeding van €4,- per dagdeel. Werk je bij een ‘sociale firma’ dan is dat €5,- per dagdeel. meestal kan je zelf bepalen wanneer je wordt uitbetaald. De dagdeelvergoeding wordt krijg je alleen als je ook echt iop je werk geweest bent. Ben je afwezig of ziek, dan krijg je geen vergoeding. Je krijgt bij De Regenboog Groep geen aparte reiskostenvergoeding.

transport en logistiek, re-integratie, dagbesteding, werkervaring

Er valt wat te kiezen

We hebben een breed aanbod van werkplekken bij werkbedrijven als De Repro, De Boekbindwinkel, naai - atelier Zig Zag, geluidsstudio Digi Vibes, Tuinpark Lissabon, Colors Wasserette en De Fietsenmakerij. Daarnaast hebben we een aantal sociale firma's zoals Villa Buitenlust, De Buurtboerderij, Rederij Kees en een lokaal netwerk met (sociaal) ondernemers en bedrijven die het mogelijk maken om door te stromen naar betaald werk. Binnen de meeste werksoorten, kunnen wij je maatwerk bieden op gebied van locatie, sfeer, verantwoordelijkheden en moeilijkheidsgraad.

 

werk, activering, re-integratie, werkervaring

 

Aanmelden

Als je werken via de Regenboog ziet zitten kun je je hier aanmelden:

aanmelden

Als je meer wil weten over die mogelijkheden dan kun je daarover contact met ons opnemen via:

dagbesteding@deregenboog.org of  020 5317600.

Wij maken Amsterdam socialer, help je mee?

Aanmelden als vrijwilliger

 

Doneren, machtigen of iets nalaten